• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
EPDK, elektrik faturalarındaki usülsüzlüğü biliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketlerini yakından izlediklerini, faturalara yönelik manipülasyonları kabul edemeyeceklerini belirterek, "Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Şirketlerin yapacakları manipülasyonlar ve etkilerinin tamamı kurumumuzca bilinmekte ve gerekli tedbir ve önleyici düzenlemelerimiz hazır" ifadesi kullandı.

Vatandaşların dağıtım ve tedarik şirketleri ile karşılaştıkları problemlerden haberdar olduklarını açıklayan Yılmaz, usulsüzlüklerin üzerine doğrudan gidildiğini, herhangi bir istisna gözetilmeden sorunların çözümü konusunda yaptırımların uygulandığı ve şirketlerin gerektiği şekilde cezalandırıldığını kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız rahat olsunlar, tüm haklarını koruyacak şekilde kurumumuz çalışmakta, şirketlerin yaptığı manipülasyonlar için gerekli düzeltici/cezalandırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Yapacakları manipülasyonlar ve etkilerinin tamamı Kurumumuzca bilinmekte ve gerekli tedbir ve önleyici düzenlemelerimiz hazırdır."
Petroldeki ve dövizdeki son artışların akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıdığına işaret eden Yılmaz, bu dalgalanmanın önümüzdeki süreçte durulacağını ümit ettiğini ifade etti.

Tüketicilerin rahat olmasını isteyen Mustafa Yılmaz, EPDK'nın akaryakıt piyasasındaki rafineri ve dağıtım şirketlerinin fiyat oluşumunu yakından izlediğini belirtti. Yılmaz, haksız kazanılacak bir kuruşun bile peşine düştüklerini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir