• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Olmayan gizli tanıkla kumpas kuruldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 2 Kasım 2013 tarihinde Özcan Temel`in öldürülmesi olayıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ‘gizli tanık` ifadesi doğrultusunda  yaklaşık 7 ay boyunca tutuklu bulunduktan sonra tahliye edilen Veysi Gültekin`in 5. Duruşması, bugün 1 No`lu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yapılan duruşmanın ardından konuşan Gültekin`in avukatı Veysel Topkan, Veysi Gültekin`in tutuklanmasına sebep olan gizli tanığın mahkemeye gelmediğini ve ifade vermekten vazgeçtiğini belirterek, uydurma suçlamalarla müvekkilinin mağdur edildiğini söyledi.

“Ortada gizli tanık yok”

Avukat Veysel Topkan, “Veysi Gültekin`in suçlanmasına sebep olan gizli tanık mahkemeye getirilmemiştir. Emniyet yazısında, gizli tanığın ifade vermekten vazgeçtiği belirtilmiştir. Öyle görünüyor ki ortada bir gizli tanık yoktur. Gizli tanık ifadesi adı altında uydurma suçlamalarla müvekkilim zan altında bırakılıp uzun süre mağdur edilmiştir. Mahkeme olayla ilgili bilgisi ve görgüsü olan tanıkları dinlemeye önümüzdeki celsede devam edecektir. Ne şekilde ve kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemeyen Özcan Temel`in katili olduğu iftirasıyla Veysi Gültekin hakkında açılan davada deliller toplandıkça, devlet içindeki birtakım kirli yapılanmaların kurduğu kumpas ve komploların daha net ortaya çıkacağına inanıyoruz.” dedi.

Bir sonraki duruşma ise 14 Nisan tarihine ertelendi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir