• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mardin Tanıtım Günleri Feshane'de başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, “Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık” olarak nitelendirilen Mardin, yurt içi ve yurt dışında tanıtılmaya devam ediliyor.

Etkinlik 4 gün devam edecek

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle İstanbul Feshane’de düzenlenen ve 4 gün sürecek Mardin Tanıtım Günleri, Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. 

Yapılan açılış törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Mardin milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler ve Gönül Bekin Şahkulubey, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Müftü Vekili Mahsum Taşçı, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu ile İstanbul'da bulunan çok sayıda Mardinli katıldı.

Stantlar açıldı ve misafirler karşılandı

Fuar alanında Mardin Valiliği'nin yanı sıra kaymakamlıklar, belediyeler, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Artuklu Üniversitesi,  ÇATOM, Halk Eğitim Merkezleri, bazı sivil toplum kuruluşları, farklı kesimlerden esnaf ve yerel gazeteler stant açtı.  Stantların kurulmasının ardından kapılar ziyaretçilere açıldı.

Kadim şehir İstanbul’a taşındı, ziyaretçiler Mardin’in havasını soldu

İnanç, tarihsel ve kültürel zenginliklerin yanında yemek kültürünün tanıtıldığı fuar alanına gelen misafirler, kendilerini adeta Mardin’de hissetti, Mardin’in havasını soldu. İstanbul’da yaşayan Mardinliler ise Ulu Camii, Kasımiye Medresesi, Zinciriye Medresesi, Dara Harabelerinin fotoğraflarına bakarak uzun uzun hasret giderdiği görüldü. Telkari, taş işlemeciliği, bakırcılık, ahşap oymacılığı, semercilik, bitkisel sabunlar ve el sanatları sergide yerini aldı. Ayrıca çiğ köftesinden kaburga dolmasına, işkembe dolmasından etli ekmeğine kadar Mardin'in meşhur yemekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dünyaya örnek bir kent: Mardin

Açılışta Mardin milletvekili milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Februniye Akyol,  birer selamlama konuşması yaparak Mardin’in tüm dünyaya örnek bir kent olduğuna dikkat çektiler.

Dünyanın en uzun insanı bu topraklardan çıktı

Amaçlarının insanda iz bırakan bir şehir olma özelliği bulunan Mardin'i İstanbullulara ve bütün dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, “Açık hava müzesi olmasının yanında birçok kültürü bağrında barındıran, ruhunu kaybetmeyen Mardin'i bir dünya şehri olan İstanbul'da yaşayan vatandaşlarla buluşturmayı arzuladık. Buradaki vatandaşların da dünyaya Mardin'in sevgi, barış ve ibret penceresinden bakmalarını istedik. Mardin, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra çok bereketli bir toprağa sahiptir ve dünyanın en uzun insanını da topraklarından çıkardı.” Diye konuştu.

Mardin Tanıtım Günleri gelenekleştirilecek 

Mardin Dernekleri Federasyonu (MARDİNFED) Başkanı İbrahim Biter ise Mardin Tanıtım Günleri’ni gelenekleştireceklerini açıkladı ve katılımcılara teşekkür etti.

Yapılan protokol konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve beraberindekiler açılışın ardından stantları tek tek gezdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir