• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Mucize Kurtuluş: Hortumla Nefes Aldım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Erciş ilçesine gelerek incelemelerde bulunan Bakan Eker’e adının Sadettin olduğu öğrenilen bir vatandaş, ağlayarak “Akrabalarım enkaz altında, çalışmalar durduruldu. Yardım edin” diyerek gözyaşı dökmüştü. Depremzede Sadettin’i teselli ederek çalışmaların yeniden başlatılma talimatını veren Bakan Eker, bir canın daha kurtarılmasına vesile oldu.

Bakan Eker’in talimatı ile başlayan çalışmaların 10 saat sonrasında Kırşehir ve Azerbaycan ekibi gece saat 02.00 sularında Sevgi Apartmanı’nın zemin katında kolanlar arasındaki boşluğa sığınan 13 yaşındaki Ferhat Tokay’a ulaştı. 108 saat sonra enkazdan çıkartılan Ferhat’ın ilk sözü ise “amca” oldu. Bilincinin açık olduğu gözlenen Ferhat Tokay’ın ilk isteği de su oldu. Yeniden hayata merhaba diyen Tokay’ ambulans helikopterle Van Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.Van`da meydana gelen depremden 108 saat sonra Sevgi Apartmanı`nın enkazından sağ olarak çıkarılan Ferhat Tokay, Erciş`te tedavi altına alındı. Ferhat Tokay`ın 6 gün boyunca ayakkabılarını yastık yapıp, hortumla nefes aldığı ortaya çıktı.

HORTUMLA NEFES ALMIŞ

Enkazdan çıkarıldıktan sonra Erciş`te tedavi altına alınan 13 yaşındaki Ferhat Tokay`ın yakınları hastane önünde sevinç gözyaşları döktü. Oğlunun binanın zemin katında çöken enkazın altında kolonların arasında kaldığını söyleyen Sefre Tokay, Ferhat`ın ayakkabılarını yastık yaptığını, bulduğu bir hortumla da nefes almaya devam ettiğini anlattı. Baba Sefer Tokay ve amca Metin Tokay hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyorlar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir