• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
'Unumuz biterse aç kalırız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Serêkaniyê şehrinden kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine yerleşen 6 nüfuslu Suriyeli aile sıkıntıları devam edince Batman’da bulunan yeğenleri tarafından Batman’a yerleşmelerini istediler.

Suriye’nin Serêkaniyê ilinden kaçarak Batman’a sığınan 6 nüfuslu ailenin mağduriyetti akrabaları bile görmezden gelince daha da arttı. Çaresiz aile, çalışamadığı gerekçesiyle öz yeğeni tarafından kapı dışarı edilince üç gün sokaklarda kaldılar. Mağdur aile ne yakacak odun ve kömür ne kendilerini ısıtacak giysileri ne de doğru dürüst yiyecek bir şeyleri var. Bu zor şartlarda hayat mücadelesi veren aile, hayırsever ve yetkililerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Yavuz Selim Mahallesi 3571 Sokak No:10’da bir hayırseverin kendilerine kalmaları için izin verdiği harabe bir gecekonduda kalan Suriyeli aile Batman’a yerleştikleri üç ay içerisinde yetkililerden, IHO-EBRAR ve bazı hayırseverlerden kendilerine yardım yapıldığını ama şimdi ise durumlarının çok daha kötü olduklarını belirterek seslerini hayırsever ve yetkililere ulaştırmaya çalışıyorlar.

Suriye’nin Serêkaniyê şehrinden gelerek Batman’a sığınan Hasan Ubeyde (55) ile Foziye Alisa (35) çifti, yeğenleri tarafından kapı dışarı edildikten sonra çok zor şartlarda kıt kanaat geçindiklerini ifade ederek yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na anlattılar.

Kolundan sakat olduğu ve yaşı biraz ilerlediği için çalışamadığını belirten 4 çocuk babası Hasan Ubeyde, yeğenim bizi evinden kovmasıyla üç gün sokakta kaldıktan sonra harabe bir evde kaldıklarını söyledi.

“üç gece sokakta kaldık”

Ubeyde, bir süreliğine Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ifade ettiklerini ifade ederek daha sonra, "Batman’a yerleşen yeğenlerimin isteğiyle Batman’a göre hayat şartları daha zor olan Viranşehir’den Batman’a yeğenimin kaldığı eve yerleştik. Bir süreliğine kaldığımız evde geçim sıkıntısı yaşadık. Ben eskiden iş olarak amelelik yapıyordum ama şimdi hem yaşımın ilerlemesiyle hem de kolumdaki sakatlıktan dolayı çalışamıyorum. Çalışamadığım içinde yeğenim bizleri evinden kovdu. Bu kış ayından çaresizce üç gece sokaklarda kaldık. Bir hayırsever şimdi ikamet ettiğimiz harabe gece kondu da kalmamıza izin verdi.” diyerek içinde bulunduğu durumu bir nebze olsa da anlatmaya çalıştı.

“Şimdi unun derdindeyiz! Unumuz biterse aç kalırız”

Kolunun sakatlığı ve yaşının ilerlemesinden dolayı çok sıkıntılar yaşadığını belirten Ubeyde son olarak,“Özellikle çocuklarımızın kış aylarında üstlerine giyecek bir şeyleri yok. Küçük çocuklarımız için kullanabileceğimiz bezler yok.Gecenler de 35 liraya bir çuval un aldık. Yiyecek hiçbir şeyimiz yok. Şimdi unun derdindeyiz!Unumuz biterse aç kalırız. Doğru dürüst bir sobamız ve soba borularımız yok. Ne yakacak odun ve kömürnebizi ısıtacak giysilerimiz ne de doğru dürüst yiyecek bir şeylerimiz var.  Allah rızası için hayırsever ve yetkililerden bize yardım yapmalarını bekliyoruz.” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. (M. Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir