• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Şahin`den Batmanlı Milletvekillerine Soysal Çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin, Kudüs TV'de Cevzet Soysal olayının konuşulduğu “Gündem Özel” programına telefonla bağlanarak, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye`nin geçmişinde çok acılar var”

Sözlerine stüdyoda bulunan Cevzet Soysal'ın kızları Hicran Güneş, Müslime Soysal ve oğlu Mücahid Soysal`ın acısını paylaştığını belirterek başlayan HÜDA PAR Sözcüsü Şahin, “Onların acıları kutsal bir acıdır. Türkiye`nin geçmişinde çok acılar var. Devlet eliyle gerçekleşmiş mağduriyet ve acılardır bunlar. Bu acılar bugüne kadar hep sır olarak kaldı. Maalesef bir türlü deşifre edilmedi… Bugünlerde biraz biraz kenarından kıyısından ortaya çıkarılmaya başlandı.  İnşallah bir gün tamamen ortaya çıkarılır” temennisinde bulundu.

“Cevzet Soysal sembol oldu”

Eski İstihbarat daire başkanı Sabri Uzun`un kitabında yer alan bir polisin itirafı üzerine ortaya çıkan Cevzet Soysal cinayetinin sembol olduğunu belirten Şahin, Devletin içinde örgütlenen ‘Paralel Yapı` gibi kirli odakların,  90`lı yıllarda işledikleri cinayetleri Hizbullah Cemaati`nin iç infaz olarak topluma lanse ettiklerine dikkat çekerek, “Cevzet Soysal ismi sembol oldu. O dönem derin devletin, paralel devletin iş birliği içerisinde işlemiş olduğu cinayetler var. Fakat işledikleri cinayetleri bir noktada Cemaat içi infaz olarak lanse ederek, aileleri Cemaate düşman etmek amaçlı kirli bir propagandaya da başvurdular. Bu türden işlenmiş çokça cinayetler var.” dedi.

Soysal ailesi gibi yüzlerce aile var

Bölgede Soysal ailesi gibi yüzlerce ailenin olduğu bilgisini paylaşan Şahin, olayın bir ailelere bakan yönü olduğunu bir de Devlete bakan yönü olduğunu kaydetti. Terörden zarar gören ailelere Devletin tazminat ödediğini belirten Şahin, ancak Devlet terörünün kurbanı olan bu ailelere tazminat verilmediği gibi, ailelerin mağduriyetinin de giderilmediğini ifade etti.

Batmanlı Vekillere Cevzet Soysal çağrısı

Son olarak Mecliste bulunan Batman Milletvekillerine seslenen HÜDA PAR Sözcüsü, “Özellikle Batman milletvekillerine sesleniyorum; iktidarda olan AK Parti milletvekillerine sesleniyorum, günlerdir medyanın gündeminde yer alan Cevzet Soysal konusunda meclise bir soru önergesi veren var mı? Bu konuyu meclise taşıyan biri var mı? Bu insanlar onları temsilcileri olarak, acılarına, mağduriyetlerine, sorunlarına sahip çıksınlar diye göndermişlerse, bu sorumluluk öncelikle Batman Milletvekillerinin üzerindedir. Ayrıca AK Parti iktidarı sorumluluğu gerince harekete geçmek zorundadır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DEAŞ`ın eylemleri Müslümanlarca sorgulanmalı”

Öte yandan esir olarak yakaladığı Ürdünlü pilotu yaktıktan sonra bir kez daha gündeme gelen DEAŞ şiddetini twitter hesabı üzerinden değerlendiren Sait Şahin, şunları kaydetti: “Dinin şiddet üzerinden yorumlanması ve şiddette sınır tanımamazlık en çok dine/dindarlara zarar verir. Resulullah'ın (sav) işaret ettiği fiilleri yapıp sonra hadisleri tevil yoluna gitmek yeni bir şey değil. IŞİD'in eylemlerinin İslami olup olmadığı kadar İslam'a zararları da Müslümanlarca sorgulanmalı.” (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir