• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
Cumhurbaşkanı`na Çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 20 yıldır cezaevinde bulunan Fikri Boylu'nun ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan af yetkisini kullanmasını talep etti.

1995'TE CEZAEVİNE GİRDİ

Fikri Boylu'nun eşi Şüheda Boylu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılında henüz iki aylık evliyken eşi Fikri'nin gözaltına alınıp tutuklandığını, bir süre sonra erken doğumda Hüseyin ve Yahya adını verdiği ikiz çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi.

Eşinin cezaevinde olması nedeniyle çok zor günler geçirdiğini dile getiren Boylu, ikiz çocuklarından Yahya'nın engelli oluşunun yaşadığı sıkıntıyı daha da artırdığını vurguladı.

Eşinin gördüğü işkence dolayısıyla suçlamaları zorla kabul ettiğini savunan Boylu, şunları kaydetti:

20 YILDIR MADDİ MANEVİ ZORLUK

"Başta zorlamaları kabul etmiyor. En son önüne bir dosya koyuyorlar 'Ya bu dosyayı imzalarsın ya da eşini senin önüne getiririz, o zaman görürsün neler yapıyoruz' diye tehdit ediyorlar. Gözü bağlı bir şekilde dosyayı hiç okutmadan imzalatıyorlar. Eşim suçsuz, işkence dolayısıyla suçu kabul etmek zorunda kaldı. O günler hep ağlamakla üzülerek geçiyordu. Çocuklarım yedi aylıkken doğdu. 20 hem maddi hem de manevi çok büyük zorluk çektik."

"AF OLMAZSA BİLE YENİDEN YARGILANSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eşini af etmesini talep eden Boylu, "Eşim de 28 Şubat mağdurları arasındadır. Benim tek isteğim af edilmesidir. Mümkün olmazsa bile yeniden yargılasınlar. Çünkü eşimin hiçbir suçu yok" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir