• DOLAR 34.249
  • EURO 37.296
  • ALTIN 2997.628
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 28 Ekim Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Umut-Der, Depremzedelere Yardıma Devam Ediyor`
Van`daki depremzedeler için daha önce üç kamyon ve bir minibüs acil yardım malzemesi yollayan Batman Umut-Der Gıda Bankası, dün akşam bir kamyon yardım malzemesi daha yola çıkardı. Batman Umut-Der Gıda Bankası yardımlarına son sürat devam ediyor.

`BATSO`dan Öğrencilere Giyim Yardımı`
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)`un geleneksel hale getirmiş olduğu ve her yıl düzenli olarak yaptığı giyim yardımı paketinden, 2011 yılına ait Batman da bulunan yardıma muhtaç İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik giyim yardımı kampanyası çerçevesinde, 15 İlköğretim Okulunda kız ve erkek öğrencilerden oluşan toplam 600 öğrenciye BATSO tarafından giyim yardımı yapıldı.

Mezopotamya Gazetesi; `Obruk İncelemeye Alındı`
TOKİ ile havaalanına gitmek için yapılan yol yapımı sırasında yolun kenarında oluşan 30 metrelik çukura, Ankara`dan gelen Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi elemanları tarafından incelemeye alındı.

`Nusaybin Düşünce Der`den Van`a Yardım
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Nusaybin Düşünce Der, halktan topladıkları yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırılmak üzere Batman Umut Der Gıda Bankasına teslim etti. Yardımları Batman Umut Der Gıda Bankasına teslim eden Nusaybin Düşünce Der Başkanı Halil Talayhan, "Nusaybin Düşünce Der olarak halkın yardımı ile topladığımız malzemelerini bizim gibi Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Batman Umut Der Gıda Bankası`na getirmeyi tercih ettik. Yardım malzemelerimiz battaniye, ısıtıcı, giyim, kilim, yatak ve yorgan gibi acil malzemelerdir Van`daki kardeşlerimizin işini görür umarız" diyerek Batman Umut Der Gıda Bankası`na da teşekkürlerde bulundu.

Pusula Gazetesi; `Patos Makinesine Sıkıştı`
Tarlada Patos makinesi ile çalışan vatandaş, çeketini makineye kaptırınca az daha canından oluyordu.

`Depremzedelere Yardımlar Sürüyor`
Pazar günü gerçekleşen depremde büyük yaralar alan Van`a bir yardım eli de Nusaybin Düşünce Der`den geldi. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Nusaybin Düşünce Der, halktan topladıkları yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırılmak üzere Batman Umut Der Gıda Bankasına teslim etti.

Medya Gazetesi; `1 Aylık Maaşını Van`a Bağışladı`
Van`da yaşanan deprem sonrası toplanan yardımlara her geçen gün yenisi ekleniyor. Van`a maaşlarını bağışlayan milletvekilleri ve bakanlar arasına Batman Milletvekili ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`te katıldı. Bakan Şimşek, "1 aylık maaşımı bağışlayacağım. Bunu yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum." dedi.

`Toptancılar Sitesi`nden 5 Kamyon Gıda Yardım`
Van`da depremi yaşayan Batmanlı esnaf, aynı gün Batman`a dönerek Toptancılar Sitesi`nde bulunan esnaf arkadaşlarıyla hazırladıkları 5 kamyon gıda malzemesini, deprem mağduru vatandaşlara gönderdi.
Batman Barış Gazetesi; `Batman Plakalı Araç Adana`yı Ayağa Kaldırdı`
Adana`da askeri lojmanlar önüne bırakılan Batman plakalı otomobil kısa süreli bomba paniğine neden oldu. Kentin merkez Sayhan ilçesinin Reşatbey Mahallesi`ndeki Büyükşehir Belediyesi`nin yanında bulunan lojmanların girişine bırakılan 72 AV 135 plakalı otomobilden şüphelenen çevre sakinleri polisi aradı.

Batman Umut-Der`in İki Ayrı Yardım Aracı Daha Ulaştı`
Batman Umut Der Gıda Bankasının yardımları gelmeye devam ediyor. Dün gece yola çıkan iki ayrı yardım aracı bugün depremzedelere ulaştırılmak üzere Mustazaf Der kriz masasına ulaştırıldı.

Batman Umut Gazetesi; `Tandır Ekmeğini Van`a Gönderecekler`
Batmanlı kadınlar Van`daki depremzedeler için tandır başına geçti. Sağlık Mahallesinde yaşayan kadınlar, tandır başına geçerek ekmek pişirdi. Kadınlar pişirdikleri ekmekleri Batman Belediyesi aracılığı ile Van`daki depremzedelere gönderiyor.

Batman Umut Der Yardımlarına Devam Ediyor`
Van`da depremzedeler için daha önce iki kamyon yardım gönderen Batman Umut Der Gıda Bankası, bugün de bir kamyon ile bir minibüs dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdi.

Batman Postası Gazetesi; `Batman Tek Yürek`
Vali Ahmet Turhan dün yaptığı yazılı açıklamasında Van depreminde büyük acı yaşayan afetzedelere yardım etme konusunda Batman halkının büyük bir duyarlılık ve yardımseverlik örneği gösterdiğini belirterek, konteynerlerin Cumartesi günü Van`a götürülüp teslim edileceğini açıkladı.

`Umut-Der, Depremzedelere Yardıma Devam Ediyor`
Van`daki depremzedeler için daha önce üç kamyon ve bir minibüs acil yardım malzemesi yollayan Batman Umut-Der Gıda Bankası, dün akşam bir kamyon yardım malzemesi daha yola çıkardı.

Çağdaş Gazetesi; `TPAO, Erciş`te yara sarıyor`
Van dayanışmasının en güzel örneklerinden biri de TPAO Batman Bölge Müdürlüğü`nün Erciş`te kurduğu örnek kamp oldu. Erciş Yunus Emre İlköğretim okulu bahçesinde kamp kuran TPAO, kurtarma ekibiyle her gün 150 kişiye sıcak aş dağıtıyor. Depremin hemen sonrasında Erciş`e kamp kurma kararı alan TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Batman`dan her gün deprem bölgesine ihtiyaç malzemelerini sağladıklarını ifade etti.
Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir