• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarsus`ta Peygamber`e Saygı konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus İlçe Müftülüğü tarafından Mekke`nin Fethi etkinlikleri çerçevesinde son olarak, “Peygamberimize Saygı ve Hudeybiye” konulu bir konferans düzenlendi. Tarsus Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, son zamanlarda çeşitli provokatif gelişmelerin yaşandığını vurgulayarak “Bu gün biz buradan kâinatın efendisi Muhammed Mustafa`nın adını dillerine, kâğıtlarına dolayarak tirajlarını artırmak isteyip ümmetini sokağa çekmek isteyenlere inat bütün sükûnetimizle, bütün asaletimizle, bütün itidalimizle seninleyiz ve buradayız demek için bu salonu doldurduk. Biz Ümmet-i Muhammed`iz. Biz Selef-i Salihin`in yolunda Ehli Beytin yolunda can verenleriz. Biz gönül erleriyiz. Biz insanları öldürerek değil, insanların inançlarına bakmaksızın yaşatmayı en büyük vazife bilerek zor olana talip olan bir ümmetiz.” İfadelerini kullandı.


Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise yaptığı konuşmada, “Peygamber efendimiz şehirleri feth etmeden önce sahabesinin gönlünü fethetti. Bu yürek fethi sayesinde cahiliye döneminde kendisinin en şiddetli düşmanı olan Hz. Ömer ve Hz. Halid bin Velid olmak üzere birçok sahabe O`nun en yakın dostu oldu. Peygamber efendimiz bu yürek fethini Kur`an-ı Kerim`le gerçekleştirdi. Hz. Ömer Taha suresinden ayetleri dinleyerek hidayete ermiştir.” dedi.

Program yapılan konuşmalar,  ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir