• DOLAR 34.211
  • EURO 37.559
  • ALTIN 2890.154
  • ...
Öğrenciler diş taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Sosyal Kalkınma ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen bir etkinlikle Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde Şair Sırrı Hanım Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Yapılan tarama sonucu dişlerinde çürük olduğu tespit edilen öğrencilerin tedavi olmaları için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendirildiği belirtilirken, yapılan taramada esnasında da öğrencilere diş fırçalamanın öneminin anlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır Sosyal Kalkındırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün’ün kampanyaya valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürlüğü'nün de katkı sağladığını belirterek, yaptıkları bu taramayı diğer okullarda da yapmayı düşündüklerini söyledi.

Tarama kapsamında öğrencilere doğru diş fırçalama tekniklerinin yan sıra sağlıklı beslenme konularında da hekimler tarafından bilgilendirilme yapıldığını belirten Aygün, öğrenci velilerine de ulaşarak çocukların ağız ve diş sağlığına önem göstermelerini isteyeceklerini söyledi.  – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir