• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Diyarbakır`da bıçaklı ve silahlı kavga
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Yenişehir ilçesi ofis alt girişinde Gümüş ve takı malzemeleri satan komşu iki esnaf arasında çıkan tartışmada silahlar çekildi.

Kavga edenlerin akraba oldukları ve daha öncede aralarında bu tür kavgaların yaşandığını ifade eden görgü tanıkları, olayların önce sopalı ve bıçaklarla başladığını ancak olayın daha sonra büyüdüğünü söyledi.

Yaşanan sözlü tartışmadan hemen sonra kavgaya tutuşan şahıslar sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Boğuşma esnasında dükkânın camları kırıldı, dükkânın önünde bulunan tezgâh parçalandı.

Yaşanan kavgadan kısa süre sonra kavga edenlerin akrabalarının olay yerine gelmesiyle daha da büyüyen kavgaya olay yerine gelen polis ekipleri müdahale etti. Müdahalede yetersiz kalan polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı.

Olay anında silahların ateşlenmesi sonucu bir kişi ayağından vurulurken, çıkan kavgada ise 3 kişi darp edildi.

Yaralılara ilk müdahale, olay yerine gelen ambulansın içerisinde yapıldı.

Silah ile ayağından vurulan şahıs ise ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı esnada, ‘ayağıma polis sıktı` şeklinde bağırması ise dikkatlerden kaçmadı.

Olaya karıştığı tespit edilen 5 kişi polis tarafından gözaltına alınırken, polis olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı ve olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Olayın yaşandığı alt geçit yolunun trafiğe kapatılması sonucu yüzlerce araç trafikte sıkıştı, trafik akışı durdu.

Olay yeri inceleme ekiplerinin de güvenlik şeridi oluşturarak çalışma yaptığı bölgede gerginliğin devam etmesi sebebiyle yüzlerce polis bölgeyi kordun altına aldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.  M. Sıddık Bilge – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir