• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
`Adnan Oktar Kim?` başlıklı yazı nedeniyle ifade verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adnan Oktar kendisi hakkında yazı yazan Cahit Karaalp`e İstanbul 44. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde dava açtı. Haziran Ayında “Mardin Life`` isimli internet sitesinde ve Facebook hesabında Adnan Oktar ile ilgili olarak köşe yazısı yazan Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Araştırmacısı Cahit Karaalp mahkemeye çağırıldı.

İstanbul`da açılan dava nedeniyle Muş Asliye Hukuk Mahkemesi`nde Cahit Karaalp`in savunması alındı. Muş İslami Sivil Toplum Platformu (MİAD) ile STK temsilcileri Karaalp`e destek vermek için adliyede hazır bulundu.

“Adnan Oktar hakkında gerçekleri yazdım”

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaalp, sadece gerçekleri yazdığını belirterek şunları söyledi: “Adnan Oktar hakkında bir yazı yazmıştım ve bununla ilgili olarak mahkemeye çıktım. Mahkemede ben sadece Adnan Oktar hakkında gerçekleri yazdığımı söyledim. Ben de halkın nabzını köşeme taşıdım. Burada mahkeme yapıldı. Dava İstanbul`da açılmış, bugün burada yazılı ifade verdim. İfadem İstanbul`a gönderilecek, ben de bunun sonucunu bekleyeceğim. Adnan Oktar, kim kendini eleştirdi ise mahkemeye vermiştir.”

“Bizim değerlerimiz ve naslarımız tahrif ediliyor”

Adnan Oktar`ın yaptığı programlarda İslam`a hakaret ettiğini, dini tahrif etmeye çalıştığını ifade eden Kraalp, bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını Oktar`a tepki vermeye davet ederek “Bizim dini değerlerimiz, ayetlerimiz, naslarımız Adnan Oktar tarafından tahrip ediliyor. Adnan Oktar ortamı boş bulmuş, istediği gibi at koşturuyor. Hiçbir İslami değeri dikkate almıyor. Ben Bütün STK`lara teşekkür ederim, kendileri bu gün buraya gelerek bana destek vermiştir. Ben tüm Türkiye STK`larını tepki göstermeye davet ediyorum.'' dedi.

“RÜTÜK`ün ceza uygulamasına rağmen program halen devam ediyor”

Karaalp açıklamasının devamında; “Bakın Adnan Oktar`a bir programında kadınlara düşkün müsünüz? diye soruluyor. Oktar ise buna ‘Hat safhada düşkünüm. Ben peygamber soyundayım. Bende ceddime çekmişim, kadınlara düşkünüm` diyor. Müslümanlar işte bunları gördüğü halde tepki göstermiyorsa yapacak bir şey yok. Fakat biz tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Adnan Oktar`ın ruh sağlığı bozuk raporu var, RÜTÜK`ün ceza uygulamasına rağmen program hâlen devam ediyor. Bu nasıl bir iştir anlamış değilim.” şeklinde konuştu.

“Oktar CharlieHebdo'dan daha çok dine ve Peygamberimize hakaret etmiştir”

Oktar`ın Kur'an'ın ayetlerini tahrif ettiğini belirten Karaalp, “Başörtüsünün Kur`an`da olmadığını söylüyor ve buna benzer nice tahrifatlar da bulunuyor. Müslümanların buna mutlaka gereken tepkiyi göstermeleri gerekiyor. Dini tahrif başlı başına bir hakarettir. Peygamberlerin kadın düşkünü gösterilmesi, başörtünün inkâr edilmesi ve nasların tahrif edilmesi dine büyük bir hakarettir. Adnan Oktar, CharlieHebdo'dan daha çok dine ve Peygamberimize hakaret etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Karaalp`e destek vermek için Muş Adliye Sarayına gelen İslami STK`ların oluşturduğu Muş İnanç Platformu adına konuşan Doğan Özlük Cahit ise Karaalp`e sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir