• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Siyer sınavına girmek için 70 kilometre yol katettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`in Mutki ilçesine bağlı Çitliyol (Taxisor) köyünde oturan 25 kız çocuk, siyer sınavına girebilmek için 70 kilometre yol geldiler.

Tuttukları köy aracıyla sınava gelen çocuklar, mutlu olduklarını ifade ederek, böyle bir sınav için binlerce kilometre de olsa yol katledebilmekten geri durmayacaklarını belirttiler.

Köy Kur`an Kursu`nda öğreticilik yapan Şahadet Sezikli, sınava giren 25 kız çocuğun, sınav gününü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Kız çocukların sınava güzel bir şekilde hazırlandıklarını belirten Sezikli, şöyle konuştu: “Çocuklar, Kur`an Kursu`nda Kur`an eğitimini alıyorlar. Aynı zamanda da okullarına da devam ediyorlar.

Peygamber sevdalıları Platformu tarafından böyle bir sınavın yapılacağı duyurusunun ardından, öğrenciler sınava gireceklerini belirttiler. Biz de açıklanan kaynakları alarak öğrencilerimize dağıttık. Öğrenciler, peygamberin hayatının anlatıldığı bu eserleri güzelce okuyarak sınava hazırlandılar.

Sınav için çok heyecanlıydılar. Sınavın yapılacağı gün tutuğumuz köy minibüsüyle kar kış demeden 70 kilometre yol alarak sınava geldik. İnşallah öğrencilerimiz derece yapar, azim ve gayretlerini umre ödülüyle taçlandırırlar.” diye konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir