• DOLAR 34.265
  • EURO 37.422
  • ALTIN 2925.044
  • ...
Mustazaf-Der Bingöl Şubesi Yardımları Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Van`da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından yardım seferberliği başlatan Mustazaf der Bingöl şubesi, bugün bir Kamyon daha yardım gönderdi.

 

Bugün de temel gıda malzemeleri, battaniye, yorgan giyim, katalitik soba, piknik tüpü ve ekmek gibi temel ihtiyaçların bulunduğu bir kamyonu yola çıktı. Yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere Mustazaf Der Van Şubesinin kurduğu kriz masasına teslim edilecek.

 

Gönderilen yardımlar konusunda kısa bir açıklama yapan Mustazaf- Der Bingöl şubesi başkanı Mehmet Şenlik, "Türkiye`yi sarsan depremdeki yaraları sarmak için herkes gibi biz de oradaki depremzede kardeşlerimizin acılarını bir nebze de olsa gidermeye çalışıyoruz ve yardımlarımız devam edecektir. Bingöl halkımız deprem kültürünün yabancısı olmadığı için yardım kampanyalarına yoğun bir ilgi göstermektedir. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Van`daki depremin Türkiye`de birlik ve beraberlik sağlama konusunda güzel bir fedakârlık örneği olduğunu söyleyen Şenlik, "Türkiye`nin her yerinde gerek halk gerekse STK`lar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Acı da olsa bu deprem birbirimize sahip çıkmayı öğretmiştir" diye konuştu.

 

Depremzedelerin en önemli ihtiyaçlarından birinin de çadır ihtiyacı olduğunu dile getiren Şenlik, "Bu vesileyle yardımda bulunmak isteyen hayırsever halkımızın özellikle bu gibi zaruri ihtiyaçları dikkate almalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Nihat Kanat - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir