• DOLAR 34.267
  • EURO 37.41
  • ALTIN 2921.972
  • ...
Umut Kapısı Kamyonları Bir Bir Yola Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf Der ile Umut Kapısı öncülüğe kurulan Umut Kervanı Platformu, Van`daki depremzedeler için topladıkları yardım malzemelerini bölgeye göndermeye devam ediyor. Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Muhasibi Cevat Çalış, şuan kadar 7 kamyon yardım malzemesini deprem bölgesine gönderildiğini açıklayarak, bugün bir TIR`ı daha göndereceklerini söyledi.

 

Katalitik soba, battaniye, kuru gıda, su, halı ve giyeceklerden ulaşan yardımları gönderdiklerini ifade eden Çalış, bunun yanında 15 bin ekmek ve bir kamyon sebze ve çocuk bezleri de gönderdiklerini söyledi.

 

Yardımlarını Van`da kurulan Mustazaf Der`in kriz masasına yönlendirdiklerini ifade eden Çalış, kriz masasındaki görevlilerin de sistematik olarak yardımları ihtiyaç sahibi depremzedelere ulaştırdıklarını söyledi.


Mustazaf Der kriz masasından aldıkları bilgiler doğrultusunda ihtiyaca göre yardım gönderdiklerini ifade eden Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Muhasibi Çalış, şuan itibariyle depremzedelerin çadır ve temel yaşam malzemesine ihtiyaç duyduklarını ve bu doğrultuda hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

 

Halkın duyarlı olduğunu ve bu yüzden tüm halka teşekkür eden Çalış, "Acımız çok büyük. Allah (c.c) başka acılar yaşatmasın. Depremde hayatlarını kaybedenlere Allah`tan (c.c) rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

M. Salih Keskin -İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir