• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mustazaf Der`in Yardımları Aralıksız Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağırlıklı olarak Van`ın köyleri ve Erciş ilçesinde yıkıma yol açan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Herkesimin istisnasız yardıma koşması olumlu karşılanırken yapılan yardımların şekli tepkiye yol açtı.

Yaptığı insani ve İslami yardımlarıyla adından sıkça bahsettiren Mustazaf Der depremzedelere ulaştırdığı yardımlarla da takdir kazandı. Yardımlar hakkında görüştüğümüz Mustazaf Der Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, "Mustazaflar ile Dayanışma Derneği olarak Türkiye`nin her yerinde mazlum ve muhtaç ailelere yardımlarımız aralıksız devam etmekte, bugünde burada Erciş`te depremzede vatandaşlarımıza bir nebzede olsa yardım etmek yaralarını sarmak için bulunmaktayız. Halktan olduğumuz için halkı anlıyoruz diyen Gökhan yardımlar hakkında yapılan şikayetlerin asıl kaynağının sistem olduğunu vurguladı. Getirilen bütün yardımların merkeze boşaltıldığını aktaran Gökhan, bunun da insanların orada toplanıp izdihama yol açtığını söyledi.

"Mustazaf Der olarak getirdiğimiz yardımları bir noktaya değil tahsis ettiğimiz 11 araçlık yardım filosuyla ev ev mahalle mahalle dağıtıyoruz. Depremden dolayı zaten mağdur olan halkı şehrin bir ucundaki yardım noktalarına çekmeyi pek insani bulmuyoruz." şeklinde konuşan Gökhan bundan sonra da depremin izleri tamamen kalkıncaya kadar buradaki yardımlarının devam edeceğini belitti.

Depremzede vatandaşlardan Yaşar Turan adlı vatandaş ise; "Ben Erciş`in en uzak mahallelerinden Çelebibağı`nda oturuyorum. Yağmadan dolayı evimizi bırakıp gidemiyoruz. Devlet diğer yardım yapan kurumlar hep reklam amaçlı yardım yapıyorlar yardımı bir yere döküp televizyon çağırıp reklam yapıyorlar. Bizler burada açız kimsenin ruhu bile duymuyor yardımı Allah rızası için yapmıyorlar. Bu Mustazaf Der her gün evimize kadar gelerek bize yardım yapıyor Allah onlardan razı olsun" şeklinde konuştu.

Mustazaf-Derin-Yardimlari-Araliksiz-Devam-Ediyor-van-deprem_1319708321.jpg (600×450)
Hamza Yılmaz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir