• DOLAR 32.256
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2423.553
  • ...
Emekli imamdan Şafii İlmihali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğu ve Güneydoğu’daki halkın büyük kısmı Şafii mezhebinin inanç esaslarını dikkate alarak ibadetlerini gerçekleştirdiği için “Delilleriyle Şafii İlmihali” yazan Alaaddin Güneş, insanların kendi mezhepleriyle ilgili doğru bilgiyi doğru kaynaklardan ulaşmasının elzem olduğunu söyledi.

Bölgedeki insanların çoğunluğu Şafii

2002 yılında imamlıktan emekli olduktan sonra kitap yazmaya başladığını söyleyen Güneş, bölgede yaşayan insanların çoğunluğu Şafii olduğu, bu yüzden Şafii İlmihali yazdığını söyledi.

İlmihal; Ayet ve Hadis ışığında yazıldı

Güneş, “Yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın sonunda 3 ciltlik Fıkhı Müdellel kitabı ortaya çıktı. Bu kitabım bin 600 sayfadan oluşuyordu. Ancak maddi açıdan sıkıntı çektiğim için baskıya veremedim. Bunun üzerine onun içinden 740 sayfalık bir Şafii İlmihali çıkartarak kendi imkânlarım doğrultusunda baskıya verdim. Allah’a çok şükür kitap baya rağbet gördü. Çünkü bu bölgede halkın geneli Şafii mezhebinin inanç esaslarını dikkate alarak ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ve herkes medreseye gidip eğitim alamıyor. Bende medresede gördüğüm eğitimi Türkçeye çevirdim. Ayet ve Hadisten delil getirerek, altına dipnot yazarak delilleriyle beraber Şafii İlmihali yazdım. İnşallah hayırlara vesile olur.” diye konuştu.  

Kürtçe Siyer-i Nebi müjdesi

Bir Hadis Kitabı çalışmasının olduğunun bilgisini de veren Güneş, “Sahih olan hadisleri konularına göre bir araya getirip yazıyorum. Şuanda 500 sayfa yazmışım, ancak çalışamam devam ediyor. Ayrıca arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Kürtçe olarak Peygamber Efendimizin hayatını yazmaya başladım. İnşallah o da yakın bir zamanda biter.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir