• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mustazaf Der Siirt Şubesinin Yardım Kamyonu Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT- Van`da meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlara yardım ulaştırmak için adeta seferberlik başlatan Mustazaf Der, tüm şubeleriyle depremzedelere yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Mustazaf der Siirt Şubesi depremin ikinci günü başlattığı battaniye ve kışlık giyecek kampanyasına Siirtlilerden büyük destek geldi. İlk gün topladığı battaniyeleri Van`a gönderen dernek yetkilileri bu sabah da namazla birlikte temel yaşam malzemeleri yüklü bir kamyonu Van`a gönderdi.

Deprem bölgesine gönderilen kamyonda battaniye,gıda, kışlık giysi ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Yardımların sağlıklı bir şekilde yerine ulaşması için çaba gösterdiklerini belirten dernek yetkilileri, "Van şubemizle sürekli irtibattayız ve acil olarak nelerin lazım olduğunu tespit edip göndermeye çalışıyoruz "dedi.

Halkın büyük bir fedakarlık örneği sergilediğini belirten dernek yetkilileri, her ilde olduğu gibi Siirtlilerin de Vanlı kardeşleri için seferber olduğunu halkın hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını dile getirdiler.

Yediden yetmişe herkesin seferber olduğunu belirten yetkililer, "gösterilen özveri ve fedakarlıktan dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Ayrıca kampanyanın devam ettiğini ve Van halkının şu an özellikle gıda ve suların kirlenmesinden dolayı suya acil olarak ihtiyaç duyduklarını ifade eden dernek yetkilileri,

Yetkililer, yardım etmek isteyen vatandaşların 0 484 223 46 48 veya 0542 780 05 93 no`lu telefonlardan ulaşabileceklerini ya da bizzat dernek binasına getirmek isteyenler için adreslerinin Eski Dabaklar Çarşısı olduğunu belirttiler.
Cengiz Tan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir