• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Erciş`te Charlie Hebdo  telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın Erçiş ilçesi  Kara Yusuf Paşa Camii yanında yapılan basın açıklamasıyla, Fransa'da Peygambere yönelik hakaret içerikli karikatür yayımlayan Charlie Hebdo dergisi ile derginin bazı sayfalarını yayımlayan Cumhuriyet gazetesi telin edildi.

Basın açıklaması programı, okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Molla Yakup Arıkarınca kısa bir konuşma yaptı.

Arıkarınca konuşmasında, “Ey İslam düşmanları bu sevdayı hiç anladınız mı? Ama anlamamışsınız çünkü siz zulümden, kötülükten, hayâsızlıktan, terbiyesizlikten başka bir şey görmediniz ve yaşamadınız. Onun için bu sevdayı anlayamazsınız.Müslümanlara hakaret ederek hiçbir yere varamazsınız. Peygambere dil uzatarak hiçbir yere varamazsınız? Bu düşmanlığınız kininiz ve nefretiniz sizi bir gün boğacak. Bunun için Peygambere dil uzatmaktan vazgeçin. Peygamberimiz başkalarının putlarına, ilahlarına ve davalarına dil uzatmayı yasakladı. İslam düşmanları Hz. Muhammed`i (S.A.V) hiç tanımadıkları için hakaret ediyorlar. Bir gün bu hakaretlerinizden dolayı elleriniz ve dilleriniz kuruyacak. Onun için Müslümanların sabrını taşırmayın ve ısrarla söylüyoruz Müslümanların dinleri ile alay etmeyin” dedi.

Basın açıklamasını toplanan grup adına Halil Caroz okudu.

Caroz basın açıklamasında, “Fransa`da İslam`a ve peygamber efendimize yapılan saygısızlığı Peygamber Sevdalıları Platformu  olarak lanetliyoruz. Charlie Hebdo dergisinin ifade özgürlüğü adı altında Hz Muhammet`e (sav) yapılan hakaret kabul edilemez. Batı, Müslümanları sürekli ötekileştiriyor. Oysa ki İslam medeniyeti kurulduğu günden bugüne kadar Müslümanların dışında yaşayan birçok insana, belli bir dine mensup şahıslara yaşam hakkı tanımıştır, bütün dinlere özgürlük tanımıştır ve bütün dinler, diller ve ırklar İslam sancağı altında tamamen mutlak bir adalet içerisinde varlıklarını sürdürmüş, bugüne kadar gelmişlerdir.

Bu karikatür olayı ilk değil, yani batı destekli birçok yayın kuruluşunun bugüne kadar İslami değerlere İslam`ın peygamberine saldırılar yaptığını gördük. Temel amaç İslam medeniyetinin önüne set geçirmek, insanlık âleminin gözünde Müslümanları ve İslami değerleri kötülemektir. Bunun sistematik bir şekilde yapıldığını yani ferdi veya rastgele değil, batının kontrolünde olan medya kuruluşlarının bunu düzenli olarak yaptığı görüyoruz.

Hakaret, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Hakaret, fikri olmayanların, aciz olanların, fikrine güvenmeyen kimselerin başvuracağı bir yöntemdir.

Cumhuriyet gazetesi İslamofobi oluşturma projesinin yerel uzantısıdır. Aklını batıdan alan bu gibi zevatlar, hemen küfürle yekvücut olup,hayatın kendisiyle anlamlaştığı yeryüzünün efendisi, sevgilisi Hz. Muhammed'e (sav) hakaret edip destekliyor. Bu dergi kesinlikle Siyonizm`e hizmet etmiştir.

Cumhuriyet gazetesi ve benzeri gazeteleri, İslamofobi oluşturma, İslami değerleri kötü gösterme, Müslümanları dünyaya terörist gösterme projesinin yerel uzantıları olarak görüyoruz.  İslam beldelerinde kurdukları kukla yönetimlerle yıllarca İslam`a ve Müslümanlara hakaret eden, zulmeden, talan eden ve milyonlarcasını öldürenin batı olduğunu bilmeyen mi var. Aynı batı kendisini ise hep medeni, insan haklarına saygılı olarak gösterdiği ifade ediyor.

Daha birkaç ay önce Filistin de ,Mısır da ve   Dünya nın dört bir tarafında kanları  oluk oluk   akıtanlar  batı değil miydi ? Batının bu güne kadar özgürlüğü hep kendisi için istediğini biliyoruz .Artık batının yıllarca saklayıp durduğu iğrenç yüzü gün yüzüne çıkmış. Mimsiz medeniyet sahibi batıl batının üstündeki sis aralanıyor ve bütün bu iğrenç saldırıları biz Kahhar olan Allah`a havale ediyor. Zalimler için yaşasın cehennem  diyoruz.

Son günlerde sistematik olarak Avrupa`nın her tarafında Müslümanlara yönelik bir saldırı olduğunu görüyoruz, ve bunun da aslında ileriye dönük bir plan olduğunu, Müslümanları kendi coğrafyalarında kuşatmaları yetmezmiş gibi diğer ülkelerde yaşayan Müslümanları topyekûn kuşatma üzere çizilmiş bir proje olduğunu çok iyi görmemiz lazım.

İslam coğrafyasının 200 yılı aşkın bir süredir maddi ve manevi açıdan batının saldırısı altında olduğunu belirterek Hali hazırda İslam coğrafyasının bir bütün olarak kan ağladığını ve bunun asıl müsebbibinin de ABD, İsrail ve batı olduğunun net bir şekilde görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Peygambere olan bağlılığın dile getirildiği sloganların atıldığı protestoda sık sık tekbirler getirildi.

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Cüneyt Hasar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir