• DOLAR 34.235
  • EURO 37.321
  • ALTIN 2932.095
  • ...
Mustazaf Der Van`da Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Pazar günü meydana gelen depremde halkın yaraları sarılmaya devam ediliyor. Erciş halkının mağduriyetinin giderilmesi için birçok ilde yardım seferberliği başlatıldı.

Yapılan yardımlarla birlikte halkın sıkıntılarını gidermek ve bir nebze de olsa ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Mustazaf-Der Doğubayazıt şubesi tarafından taziye ziyaretlerinde bulunuldu. Enkaz altında can veren insanların yakınlarını ziyaret eden Mustazaf-Der şubesi ekibi, yaşanan acılara ortak oldu. Taziye ziyaretlerinde bulunan Mustazaf-Der şube ekipleri kendileriyle birlikte getirdikleri su ve temel gıda gibi ihtiyaç malzemeleriyle yardımda bulundular.

Mustazaf Der yetkilileri, Erciş merkezde bulunan taziye evleri başta olmak üzere onlarca ziyarette bulundular. Ve her gittikleri yerlerde taziye sahiplerinin sorunlarıyla ilgilenerek ihtiyaçlarına binaen yardımda bulundular.

Yaşanan dramla ilgili değerlendirmede bulunan Mustazaf-Der Doğubayazıt şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Arvas, "Erciş`te yaşanan deprem tam manasıyla bir faciaya yol açmış. Halkın mağduriyeti had safhada. Bu nedenle yaşanan bu dramın bir an önce son bulması için tüm insanların seferber olması lazım. Çünkü her insanın başına gelebilecek bir durumdur" dedi.

Erciş halkının tek isteği biran önce bu sıkıntılarının giderilmesi… Bu nedenle yetkililerden öncelikle çatır ve gıda ihtiyaçlarının giderilmesi isteniyor.

Burhan Teke - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir