• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
'Şiddet olaylarının tasvip edilecek bir yanı yoktur'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Teşkilatı, Batman-Siirt SMMM (Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler) Odası’na nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve parti yöneticilerinden oluşan HÜDA PAR heyetini Batman-Siirt SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Kurt, Yönetim Kurulu Sekreteri Mucip Yetmen ve Sayman Ömer Kara karşıladı.

Batman ve bölgenin sorunlarının konuşulduğu ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Kurt, odaları ile ilgili HÜDA PAR heyetine bilgi verdi. Mali Müşavirler odası olarak meslek odası olduklarını ve asıl amaçlarının Siirt ve Batman’daki meslektaşlarının mesleki gelişimlerini sağlamak ve problemlerini çözmek olduğunu söyledi.

STK’lar tarafsız olmalı

Sivil Toplum kuruluşlarının tarafsız olmalarının önemine değinen Kurt, “STK’larda aslında siyasi bir işaret, siyasi bir olgu olmaması gerekir. Kısacası tarafsız olması gerekir. İnsanların siyasi görüşleri olabilir ancak siyasi görüş ve şapkalarını dışarıda bırakarak öyle hizmet etmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

STK’ların yaptırım gücü olmadığına dikkat çeken Kurt şöyle konuştu: “STK'lar tarafsız olarak bir olayda bazı şeyleri ortaya koyabilirler. Taraflar siyaset gereği kendi hatalarını görmezler. STK’lar ise hem uzlaştırıcı hem de hataları, eksiklikleri güzel bir şekilde ortaya koyucu olarak sıkıntılar büyümeden bertaraf edebilirler. 6-7 Ekim ve benzeri olaylarda STK’lar olarak elimizden geleni yapmalıyız. Şiddet olaylarının tasvip edilecek bir yanı yoktur. Şiddet olmadan bazı şeyleri çözmemiz gerekir. Demokrasi diyorsak herkesin buna inanması lazım. Demokraside özgürlük vardır. Demokrasi, herkesin kendi inandığı görüşünü hiç kimsenin baskısı olmadan yaşayabilmesidir. Kimse kimseye müdahale etmeden siyasetini yapabilmelidir. Ama şiddet hiçbir zaman tasvip edilecek bir şey değildir.”

Bölge insanı dininden ve dilinden dolayı çok zulüm gördü

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru ise, kendileri için STK’ların önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Herkesin bir siyasi görüşü olabilir ancak özellikle STK’ların tarafsız hareket etmeleri gerekir. STK, bu bölgede gerçek anlamda görevlerini yerine getirmeleri halinde birçok sorunun aşılmasında etkili olurlar.” dedi.

Parti olarak 6-7 Ekim döneminde basın ve STK’ları ziyaret ettiklerine işaret eden Doğru, şöyle konuştu: “Böyle durumlarda biz isteriz ki, Batman’daki STK’larımız, kanaat önderleri ve toplumda söz sahibi olanlar hemen devreye girerek olaya el koysunlar. Bu olaylar zamanında STK’lar görevlerini tam manasıyla icra edemediler. Olaya müdahil olmaları gerekirdi. Haksızlığa karşı inisiyatif almalarını beklerdik.”

Doğru, bölge insanının 100 yıldan fazladır dininden ve dilinden dolayı çok zulüm gördüğünü belirterek, “Bölgemiz bundan sonra bu sıkıntı ve başka sorunları kaldıramaz. Siyasi partilerin bu sorunları artırma yerine çözmesi gerekir. Tahammül kültürünü oluşturmamız gerekir. Herkes kendi düşüncesini kendi projelerini rahat bir şekilde tabana, halka sunabilmelidir. Böyle olunca halk hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğuna karar verecektir. Bir asırdır tek parti zihniyetiyle baskı yapıldı. Sonuç alınmadığı gibi bölgede de baskı sonuç vermeyecek.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir