• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Velilere karne uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, çocuğun asla başka çocuklarla kıyaslanmaması gerektiğini belirterek,  her çocuğun farklı bir yapıya sahip olduğu gerçeğine dikkat çekti.

“En değerli varlığımız sevgili çocuklarımızı, sadece karnelerinde yer alan notlarla değerlendirmeyelim” diyen Çelik; “Unutmamalı ki, karnedeki notlar, ebeveynlerin çocuklarıyla ne kadar ilgilendiklerinin de bir göstergesidir. Değerli anne ve babalar, sevgili çocuklarımızın, alacakları yarıyıl karnesi ile ilgili ilk değerlendirmeyi, mutlaka çocuklarınızla birlikte yapın. Mutlaka çocuğunuzun kendini değerlendirmesi için, ona bir fırsat tanıyın.  Karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durun ve memnuniyetinizi çocuğunuza belirtin. Düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkâr ve çocuğunuzda kaygıya yol açacak ifadelerden kaçının. Çocuğunuzun daha az başarılı olduğu derslere nasıl yardımcı olabileceğinizi ona sorun ve çalışarak başarılı olabileceği yönünde çocuğunuza ümit verin. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi gösterin. Aldığı kırık notların, dünyanın sonu olmadığını, derslerine daha fazla çalışarak başarılı olabileceğini anlatın. Bir çocuk için en değerli hazine, anne ve babasının onu sevdiğini ve değer verdiğini bilmesidir. Kırık notlar için, asla çocuğu cezalandırma ve küçük düşürme yöntemine başvurmayın. Unutmayın ki bu durum, çocukta özgüven kaybına neden olacaktır” dedi.

Çelik öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak, “Sevgili öğrenciler, Tatili ikinci yarıyıla hazırlanmak için, iyi bir fırsat görün. 2 hafta sürecek yarıyıl tatilinde dinlenirken, aynı zamanda her fırsatta kitap okuyun. Kendi durumunuza göre, ihtiyaç duyduğunuz dersleriniz varsa, konu tekrarı yaparak, zamanı iyi değerlendirin” ifadelerini kullandı.

Çelik açıklamasının sonunda, tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller diledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir