• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Erdoğan: Merkez Bankası mesajı almamış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etiyopya'ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın Salı günü yaptığı yarım puanlık faiz indirimini eleştirdi. İndirimi yeterli bulmadığını söyleyen ve Merkez Bankası'nı eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

"Yeterli bulmamız mümkün değil. Görülen o ki Merkez Bankası verilen mesajlardan hâlâ nasibini alabilmiş değil. Bunu sadece politika faizi olarak görmemek lazım, bunun bir de katları var. Burada vatandaşı aldatmanın bir anlamı yok. Türkiye`de yatırım istiyorsak, bu faizle bunu yapmamız mümkün değil. İstihdam sağlamamız mümkün değil. Biz burada ne kadar ucuz yatırım yapabilirsek o zaman dış piyasada o kadar rahat ederiz. Şu andaki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Merkez Bankası bu yaptıklarıyla eleştirilemez değildir. Şahsen ben Cumhurbaşkanı olarak bu konuda takibimi sürdüreceğim. Canımı yakan konulardan biri."

Erdoğan, Cuma günü faiz politikasıyla ilgili Merkez Bankası'nı eleştirmiş, "Sağolsun Merkez Bankamız da, dünyada herkes inerken bizim Merkez Bankamız olduğu yerde duruyor, düşürmüyor. Neyi bekliyorsun sen?" demişti.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir