• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Köy-Der muhtaçların yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der), Batman`a bağlı köyler ile Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı köy ve mezralardaki fakir ve muhtaç 100 aileye giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Yardım faaliyeti hakkında İlke Haber Ajansı`na açıklamada bulunan Köy-Der Başkanı Murat Güneş, “5 yıldır derneğimiz bünyesinde birçok yardım faaliyetinde bulunduk. Bu faaliyetlerimizde imkanlarımız dahilinde elimize geçen giyim, gıda ve ev eşyalarını köylerde yaşayan muhtaç ailelere ulaştırmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızda maksimum hassasiyette bulunduk. Muhtaç olan halkımızı tespit ettikten sonra elimizde bulunan yardım malzemelerini kendilerine ulaştırmaya çalıştık. Daha önce belirttiğimiz gibi, şehirlerde bulunan muhtaç aileler, birçok kurum ve kuruluşlardan yardım alabiliyorlar. Ancak köylerde bulunan muhtaç aileler, ya haberleri olmadığı ve ya da şehre gidiş geliş imkânları olmadığı için tamamıyla bu imkânlardan mahrum kalabiliyorlar.” dedi.

“Muhtaç ailelere ulaşmak isteyenler bizimle irtibata geçsinler”

Güneş, derneklerinin kurulduğundan beri köy köy, mezra mezra ve belde belde dolaşarak muhtaç ailelere, gönüllü ve üyeleri aracılığıyla tespit edip ulaştıklarını söyledi.

Hayırsever vatandaşların köylerde bulunan muhtaç ailelere ulaşabilmeleri için kendileriyle irtibata geçmelerini rica eden Güneş, “Hayırseverler, gelsinler ve köylerde bulunan muhtaç aileleri kendi gözleriyle görsünler ve bizimle beraber gezip bu ailelere yardımlarını kendi elleriyle teslim etsinler. Yaklaşık bir buçuk ay önce 250 aileye gıda yardımı yapmıştık. Bu günlerde de elimize ulaşan giyim ve kırtasiye eşyalarını tespit ettiğimiz muhtaç ailelere dağıttık. Batman merkeze bağlı ve Batman merkeze yakın Diyarbakır`a bağlı 17 köyde toplam 100 aileye yardım ulaştırdık. Bundan sonra da elimize ulaşan tüm yardımları muhtaçlara ulaştırmaya gayret sarf edeceğiz.” diye konuştu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir