• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Voltaj düşüklüğü Erçişlileri mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erciş ilçesi Çelebibağı Mahallesi sakinleri adına konuşan Mahalle Camii İmamı Yakup Hasar ve cami cemaatinden H.Cemil Çetin, ”Biz 2 yıldır trafo getirmişiz. VEDAŞ yetkilileri bu gün yarın derken 2 yıldır bizi kandırıyorlar. Ne mahalleye trafo getirip kuruyorlar, nede bizim 2 YIL önce İl AFAD Acil Durum Müdürlüğünden aldığımız trafoyu kuruyorlar.” şeklinde konuştu.

Cami imamı Hasar, yetkililere seslenerek, “Biz Enerji Bakanlığına, VEDAŞ’a, ve Sivil Toplum Kuruluşlarına sesleniyoruz. Bizim bu derdimize bir çare bulsunlar, bu halkla ilgilensinler, biz bu sorunları kime güttürelim? Biz iki yıl önce ısrarla Van il AFAD ve Acil Durum Müdürlüğü’nden istediğimiz trafoyu kendi imkanlarımızla 3 bin TL masraf ederek getirdiğimiz trafonun, 630’luk ve büyük olduğunu, ‘Biz bu trafoyu 80-90 hane için kullanamayız’ diyen VEDAŞ yetkilileri, daha sonra ‘Biz size 250’lik trafo kuracağız’ deyip bizi iki yıldır oyalıyorlar. Bizler tamam dedik. Elektriğimiz olsun da, hangisini kullanıyorsanız kullanın dedik, ama onu da kurmadılar. Bizim sabrımız artık tükendi. Bu mahalle sakinleri yanlış bir şeyler yapmadan bir çare düşünün. Çünkü bizler defalarca Erciş’teki tüm devlet yetkililerine elektriksiz olduğumuzu bildirdik, artık sabrımız kalmadı. 25 yıldır bu mahalle kuruludur. Daha önce 10 ve 20 ev için gelen elektriği şu an 80-90, ev kullanıyor. Voltaj düşüklüğünden dolayı camide ezan bile okunmuyor. Bir ölünün salası okunmuyor. Voltajın düşük olması ve ara ara yükselip düştüğü için birkaç defa camideki cihazlarımız yandı. VEDAŞ yetkililerin bize daha önce verilen sözler de boşa çıktı. Lütfen bize artık bir çare bulsunlar. Elektriğin düşük olmasından dolayı gece çocuklarımız ders çalışamıyor. Eğitim sekteye uğratılıyor. Hiçbir ev elektronik eşyaları çalıştıramıyor. “ dedi.

H.Cemil Çetin ise konu hakkında şunları söyledi: “Kimse bizim derdimizi dinlemiyor. Elektrik yok, altyapı yok, yollar çamurdan geçilmiyor, sulama kanalı var, su yok biz bu sıkıntılarımızı yıllardır söylüyoruz ama derdimize derman bulan kimse yok. Lütfen bizim bu mağdurluğumuzu gidersinler.” 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurulan Erciş VEDAŞ yetkilileri ise, “Mahallelinin İl AFAD ve Acil Durum Müdürlüğünden getirmiş oldukları trafo büyüktür. Biz onu kullanamayız. 250’lik olsaydı kurardık. Yapacağımız bir şey yok ama, voltajı düşük bölgeler tespit edilmiştir. İl VEDAŞ Müdürlüğüne bildirdik.2015 Mayıs ayında ihaleye verilebilir. Yapılır mı yapılmaz mı bilemiyoruz.  Van Bölge Müdürlüğü veya yakın yerler bilir, biz bildirmişiz.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri ise, “2 yıldır bize de aynı şeyi söylüyorlar. ‘İhale verilirse yaparız’ diye. Biz de diyoruz ki, bu ihale hiç verilmedi ise ne olacak? Biz elektriksiz mi kalalım? Lütfen yetkililer bize bir çözüm yolu bulsunlar.” şeklinde dert yandı.  (Cüneyt HASAR-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir