• DOLAR 32.442
  • EURO 34.698
  • ALTIN 2396.713
  • ...
YGS ve LYS motivasyon seminerleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12.sınıf öğrencilerine yönelik olarak Bingöl genelinde bulunan ortaöğretim kurumlarında Ocak ayında başlatılan ve 20 Şubat’a kadar devam edecek olan YGS/LYS motivasyon seminerleri devam ediyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Buğrahan tarafından verilen motivasyon seminerleri, şuana kadar Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi, Mevlana Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Liselerinde düzenlendi.

Eğitimde dünyanın yarış halinde olduğu, öğretmen ve öğrencilerin 2023’te lider Ülke Türkiye çıtasını yakalamak için sorumluluk almaları gerektiğini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Buğrahan, hayatta başarılı olmanın sırrının insan zihninde başladığını belirterek, İnsanın davranışlarının bakış açısıyla şekillendiğini ifade etti.

Buğrahan, temel hedefin iyi bir insan oluşturma amacına yönelik  olmasının önemine vurgu yapılan seminerlerde, YGS ve LYS sınavlarında başarılı olmak için nelerin yapılacağına dair tavsiyelerde bulundu.

Buğrahan, hayatlarında başarılı olmuş kişilerin yaşamlarından kesitler sunarak herkesin önündeki engellerle mücadele etmesi gerektiğini, asla yılmamalarını ve başarının uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra geleceğini, başarının veli, öğretmen, öğrenci ve sınıf ortamında bir ekip olarak sağlanacağını, sınıf ortamının öğrenciler arasındaki işbirliği ve dayanışmanın başarıdaki önemine değindi.

Buğrahan ayrıca, öğrencilerin kalan süre zarfında planlı ve programlı olarak çalışmalarını, kulaktan dolma bilgilere itibar etmemelerini söyledi.

Soru cevap şeklinde süren seminerlerin tüm Liselerde devam edeceği belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir