• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Hakarete medrese öğrencilerinden tepki geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yaptığı hakarete bir tepki de Cami Der Medresesi öğrencilerinden geldi. Çirkin karikatüre tepkilerini dile getiren medrese öğrencileri, yapılan karikatürün bir saygısızlık olduğunu, Müslümanların inanç ve düşüncelerine karşı yapılan bu saldırılara karşı peygamberini ve dinini hakkıyla öğrenip sahip çıkmaları gerektiği belirtildi.

Peygamber (s.a.v.) hakkında hakaret içerikli karikatür yayınlamanın çirkin bir davranış olduğunu dile getiren Medrese Öğrencisi Musab Aydın,“Bir insanın, Müslüman olsa da olmasa da herhangi bir dine ve o dinin önderine hakaret etme hakkına sahip değildir. Her düşünceye saygı duyulmalıdır, İslam dininde de bu konuya yer verilmiştir zaten. Allah`u Teâla dinde zorlama yoktur diye buyuruyor. Yani bizlerin, “illaki kendi düşüncemizi başka insanlara enjekte etmeliyiz” diye bir düşüncemiz yoktur zaten. Biz Müslümanların sonuna kadar Peygamberimizin yanın da olması gerekir ve saadet devrinde sahabeler nasıl Peygamber`imize destek olduysa, bizimde aynı şekilde destek olup ona karşı hakaret edilmesini engelleyerek korumamız lazım” diyerek tepkisini dile getirdi.

“İslam dinine yapılan saldırılara amelimizle karşı koymalıyız”

Geçmişten bu yana İslam dinini bitirmek için çeşitli saldırı ve hakaretlerin yapıldığını, bu gün yapılan karikatürün de bu amaçla bilinçli bir şekilde yapıldığını kaydeden Seyfullah Turanalp,  bundan dolayı Müslümanların Kuran`a ve Peygamberin Sünnetine sıkıca sarılması gerektiğini İslam dinine mensup olan herkesin yaptığı ameliyle İslam`ı yaşamaları gerektiğini ifade etti.

İslam dinine ve peygambere sıkça saldırıların yapıldığı bugünlerde Müslümanların daha çok Hz Peygambere sahip çıkması gerektiğini söyleyen Abdulcelil Polat ise “Resulullah (s.a.v.) bizim önderimizdir. Sahabeler kendi dönemlerinde nasıl ki 'Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah' dedilerse, bizim de aynı şekilde sahip çıkmamız lazım. Ayrıca maneviyatımızı güçlendirmek için Resulullah `ın sünnetine sarılmamız lazım. Biz onun sünnetine sarılırsak insanlar İslam`ı daha çok sevmeye başlayacaklardır. Ezan sesiyle dahi Müslüman olan insanlar varsa, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘in o güzel sünnetini gördüklerinde daha kolay Müslüman olurlar” şeklinde ifadelerine yer verdi.

“Karikatür hakaretinde Müslümanlarda suçlu”

Mustafa Gözel de,“Peygamberimize yapılan hakaret içerikli karikatürlerin oluşmasındaki müsebbiplerin başta Müslümanlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) vefat ettikten sonraki Halife-i Raşidin döneminin ardından Müslümanlar Kuran-ı Kerim`in ve Sünnet `in çizgisinden ayrıldılar. Bunu fırsat bilen Yahudi ve Hristiyan gibi art niyetli insanlarda, İslam`a saldırmaya başlayıp İslami değerleri hedef aldılar. Geriye dönüş olarak baktığımızda, Müslümanların Mekke`ye hâkim oldukları sıralarda, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kesinlikle onların kiliselerine, manastırlarına vb. ibadet yerleri ve şekillerine hakaret etmemiş ve saygısızlıkta bulunmamıştır, ayrıca böyle bir şeyin yapılmasına da izin vermemiştir. Ama bugün kendileri saldırılarda bulunuyorlar” diyerek önemli tespitlere yer verd. (Sedat Kuşulay/Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir