• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Kırmızı Çizgimize Sahip Çıkalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu yönetim kurulu üyesi Yahya Oğraş, 24 Ocak cumartesi İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek olan ‘Peygambere Saygı` mitingi için bütün Müslümanları İslam`a ve İslam`ın şiarlarına sahip çıkmaya çağırdı.

Charlie Hebdo dergisinin ifade özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize ve İslam`ın şiarlarına hakaret eden karikatürler yayınlamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilisi Yahya Oğraş, İlke Haber Ajansı (İLKHA)`ya yaptığı açıklamada, bütün Müslümanların bu hakaretlere karşı yekvücut olup meydanlara inmesi gerektiğini ifade etti.

“İnsanlarımız Peygamber Efendimize sahip çıkmaya devam diyorlar”

Özelde Hz. Muhammed (sav)`e, genelde ise bütün İslami değerlere sahip çıkma adına bütün Müslümanları kırmızı çizgilerini korumaya çağırdıklarını belirten Oğraş, “Türkiye ve yurt dışında dahi insanların Peygamber Efendimize olan bağlılığına binaen hiç kimsenin beklemediği bir dönemde çok büyük bir kalabalık oluşuyor. 2006 yılında düzenlemiş olduğumuz ‘Peygamberi Anma` mitingi ile milyonlar meydanlara döküldü. O günden sonra Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu konuyu hassasiyetle işledik ve insanlara anlattık. Gerçekten de insanlarımız bu hassasiyete ve bu kutsal değerlerine bağlılıklarına binaen bu kutsal değerleri kırmızıçizgi olarak kabul gördükleri için sahip çıktılar ve çıkmaya da devam ediyorlar.” dedi.

“Bu olaylar ilk defa yaşanmıyor”

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak ‘Peygambere Saygı Mitingi` organizasyonunun öncülüğünü yaptıklarını söyleyen Oğraş, “Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaretlere karşı, Allaha hamd olsun, mevzu kutsal değerlerimiz olunca halkımızın bu konuda gözü pektir. Halk, Allahın izni ile böyle küstahlıklara müsaade etmeyecek. Yaşanan bu olaylarla ilk defa karşılaşılmadık. Tarih boyunca bunlara rastlandığını ve hangi dönemde olursa olsun o dönemin bütün Müslümanları bu tür olaylardan sorumludur” sözlerini kullandı.

“Charlie Hebdo, bir piyondur.”

Dünyadaki emperyalist ve siyonist çetelerin güç manasında Müslümanları bölük pörçük edip parçaladığını söyleyen Oğraş, “Biz özelikle Charlie Hebdo dergisinin yöneticilerinin bu konuda bir piyon olarak kullanıldığına inanıyoruz. Yani onlar dahi bu işin bir maşasıdırlar. Çünkü buradaki faktör bir İslamofobia oluşturmaktır. Amaç ise, İslam ülkelerine dünya küfrü ve emperyalist zihniyetin rahat bir şekilde girmelerine zemin oluşturmaktır. Yani orada öldürülen insanların öldürülmesinin doğrumu yanlış mı meselesinde fotoğrafı bir bütün olarak görmek gerekir. Fakat emperyalist zihniyet ve karanlık güçler öyle bir sistemli çalışıyorlar ki, burada Müslümanları ve dünya kamuoyunu detaylara boğuyorlar” ifadelerini kullandı.

“Peygambere eğilim her geçen gün artıyor”

2006 yılında yaptıkları ilk etkinlikten sonra insanların her geçen gün mitinglere daha fazla rağbet gösterdiğine vurgu yapan Oğraş, Allaha hamd olsun her geçen yıl itibari ile peygamber sevdalıları platformu olarak yürüttüğümüz çalışmaların neticesinde artık Türkiye`nin hemen, hemen her bölgesinde bunlar yoğun bir şekilde yapıldığını söyledi.

Oğraş, “Biz ilk yılda yaptığımız o ilk miting ile şimdiki mitingleri kıyasladığımızda bu bir kıyas bile yapılamaz. Sayı her geçen gün artıyor. O dönemde İstanbul`da açık alanda olmayan kutlu doğum etkinliği artık İstanbul`da son iki yıldır milyonları aşan katılımla mitingimiz gerçekleşiyor. Tabiî ki bu katılımların gerçekleşmesinin temelinde elbette halkımızın bu konudaki duyarlılığının açık bir göstergesidir. Biz burada eğer bu kutsal değerler insanlar tarafında beğenilmemiş veya kabullenmemiş olsaydı bu kadar bir kalabalık olmazdı ve bu kadar talep olmazdı. Ama Allaha hamd olsun biz bu eğilimin her geçen yıl daha da artacağına inanıyoruz” sözlerini kullandı.

“2015 etkinliklerini Nisan ayında yapacağız”

2014 yıl etkinliğinde 330`un üzerindeki yerleşim yerinde kutlu doğum etkinliği düzenlediklerini hatırlatan Oğraş, “Bu yıl biraz daha farklı bir formatımız olabilir. Buda bazı küçük yerleşim yerlerini birleştirerek merkezi etkinlikler şeklinde olabilir. Ya da önceki yıllarda biz Mart ayının 15`inde başlar 15 Mayıs ayına kadar devam ederdik. Fakat 2015 kutlu doğum etkinliğinde nisan ayına sığdırdık. Ama yine çok büyük bir katılımın ve çok büyük bir etkinliğin yapılacağı merkezlerin olacağı da muhakkaktır. Çünkü gelen talepler bu doğrultuda. Daha önce kutlu doğumun olmadığı yerlerdeki insanlar bize telefon açıp kendi yerlerinde de bu sene de kutlu doğum etkinliğinin yapılmasını istediklerini söylüyorlardı. Bu programlarında alt yapıları şuanda hazırlanıyor ve inşallah ilerleyen zaman diliminde yine platformumuzun yetkilileri tarafından bu kamuoyuna paylaşılacaktır” sözlerini kullandı.

“Peygamber Efendimizi sevdiğimizi kanıtlamalıyız”

24 Ocak`ta yapılacak etkinliğe tüm halkın katılmasını istediklerini belirten Oğraş, “Bu etkinlikte, temsilde Hz. Muhammed (sav), genelde ise tüm İslami değerlerimize sahip çıkacağımız bir etkinlik olmalıdır. Biz asla ve asla Hz. Muhammed`e yapılan hiçbir saygısızlığı kabul edemeyiz. Allah, ‘Muhakkak ki, Nebi, Müminlerin nefislerinden daha evladır.` buyuruyor. Annemizden, Babamızdan, çocuklarımızdan ve her şeyden daha çok sevdiğimiz Peygamber Efendimize değer vermemizin bir göstergesi olarak, insanlar halkımızın katılmasını temenni ediyoruz. Bu bir imtihan meselesidir. Burada toplananlar, Hz. Muhammed`in şefaatine bir adım yaklaştığını bilsinler. Kıyamet gününde Peygamber Efendimizin yanında anlımız dik bir şekilde onun şefaatine nail olacağımızın hesabını hesabını yapmalıyız. Aksi halde Allah`a nasıl hesap vereceğiz”. diye konuştu. (Ali Adıyaman-M.Sıddık Bilge/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir