• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sağlık çalışanına yönelik saldırı Tarsus'ta protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus Devlet Hastanesi acil servisinde bir hasta ve yakınları tarafından sağlık çalışanlarını hedef alan bıçaklı saldırı girişimi, sağlık çalışanları tarafından hastane bahçesinde okunan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi adına basın açıklamasını Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan okudu. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarının devam ettiği ve bir an önce bu saldırıların önüne geçilmesi istediklerini belirten Dr. Ful Uğurhan yaşananları şöyle aktardı: “19 Ocak gecesi saat 02.00 sıralarında bir şiddet olayı yaşandı. Kalbi duran hastaya müdahale odasında kalp masajı yapılırken ve ard arda gelen trafik kazalarıyla ilgilenilmeye çalışırken acil servise 3 genç geldi. Kaba davranışlarıyla dikkat çeken gençlerden bir tanesi tansiyonunun ölçülmesini istedi. Hemşire arkadaş tansiyonunu ölçüp normal olduğunu söylediği esnada bıçağı çekip hemşireyi bıçaklamaya çalıştı ve kendi kolunu da kesti. Yanındaki arkadaşları da ortalığı yıkmaya başladı. Acil serviste terör estiren saldırganlar bir saatten fazla bir süre sağlık hizmetlerini kesintiye uğratmış, trafik kazaları ve göğüs ağrılarıyla gelen hayati tehlikesi bulunan hastalara sağlık hizmeti sunmakta sıkıntı yaşanmıştır.”

Sağlık çalışanlarının sürekli şiddete maruz kaldıklarını söyleyen Dr. Uğurhan, “Acil servisler başta olmak üzere sağlık sektörünün hemen hemen her alanında bu ve buna benzeri şiddet olayları rutin olarak yaşanır hale geldi. Bir nöbette birkaç yüz hasta bakan hekim öldürülmeden sağ salim evine gidiyorsa kendini çok şanslı olarak görmeye başladı. Özellikle acil servislerde son derece yetersiz ve olumsuz koşullarda takdir edilesi emekle çalışan hemşirelerin hak ettiği saygı azarlanarak ve küfredilerek gösteriliyor. Sağlık çalışanları kendilerine yapılan saldırılar karşısında davacı olmaya çekiniyor çünkü dışarıda saldırgan tarafından öldürülmekten korkuyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklaması sırasında “Sağlıkta şiddet sona ersin” şeklinde sloganlar atan sağlık çalışanları daha sonra tekrar görevlerine döndüler. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir