• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Peygamber Efendimize yapılan saldırılara asla sessiz kalamayız'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hz Muhammed (sav) tasvirli karikatür çizen Charlie Hebdo dergisi ile Cumhuriyet gazetesinin çirkin karikatürü yayımlamasına tepki gösteren Gaziantepli İmam Hatipli öğrenciler, hiç kimsenin hiçbir şekilde Peygamberimize hakaret etmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek, Müslümanların tavırlarını net olarak ortaya koymaları gerektiğini ifade ettiler.

Peygamberimize yapılan bu çirkin hakareti İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendiren öğrenciler, bu hakaretin alçakça yapılmış bir hakaret olduğunu ve  Müslümanların buna karşı kesinlikle sessiz kalmaması gerektiğini vurguladılar.

“İmam hatipli öğrenciler olarak bu hakareti kesinlikle kabul edemeyiz”

İfade özgürlüğünün, bir başkasının kutsalına hakaret etme özgürlüğü olmadığını belirten İmam Hatip öğrencisi Cevher Kırmızıgül, “Peygamberimize yapılan bu çirkin hakareti kınıyoruz. Müslüman olmanın yanı sıra, bir imam hatipli olarak bu hakareti kesinlikle kabul edemeyiz. Birkaç kendini bilmezin yaptığı bu hakaretler, bizleri oldukça derinden üzdü. Bizler bu hakareti kabul etmediğimiz gibi, şiddetle kınıyoruz. Hiç kimsenin hiçbir şekilde Peygamberimize hakaret etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. İfade özgürlüğü, bir başkasının kutsalına hakaret etme özgürlüğü değildir.”diyerek tepki gösterdi.

“Peygamber Efendimize yapılan bu hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır”

Peygamber Efendimize yapılan bu hakaretin tüm Müslümanlara yapıldığını belirten Mehmet İhsan Köse, “Batı dünyası daha önceden Camilere saldırılar düzenleyerek buna zemin hazırlamıştır. Saldırılar Camilere, Müslüman halklara yapılmaktadır. Bu kirli senaryolar batının bir oyunudur. Peygamber Efendimize yapılan bu hakaret, tüm Müslümanlara yapılmıştır. Bu hakaretin karşısında sessiz kalmak o kâfirlerin yanında olmaktır. Hem bu hakaretin yanında saldırılar Müslümanların şahsında İslam’ın değerlerine yapılmaktadır. Sesimizi her zaman yüksek tutmalıyız. Müslüman kardeşlerimizin yanında yer almalıyız. Ben bu hakareti yapanları lanetliyorum.”dedi.

“Ülkemizde de bu karikatüre destek verenleri özellikle kınıyorum”

Ülkemizde de bu çirkin karikatüre destek verenleri kınadıklarını belirten Hanzala Necati Yüce ise, “Bu çirkin hakarete Müslümanlar kesinlikle sessiz kalamaz. Eğer yapılan bu çirkin hakarete Müslümanlar sessiz kalırsa, bu demektir ki hala Müslümanlar derin bir uykudadır. Tıpkı nasıl ki Filistin’de Müslümanların sessizliğinden güç alarak Yahudiler Filistinlilere saldırıyorlarsa, bu durum karşısında sessiz kalırsak saldırıları devam edecektir. Yıllardır Filistinli Müslümanların topraklarını işgal eden Yahudiler, bu gün de kalkıp 12 kişinin ölümünü bahane ederek ayaklanıp işte biz teröre karşıyız demesi, onların ne kadar gülünç bir durumda olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda yaptıkları karikatürlerle sonunda ölümü boylayan kişiler için o protesto yapanlar, hatta ülkemizde de bu karikatüre destek verenler bunları özellikle kınıyorum.”diye konuştu.

“Filistin’de o kadar mazlum insan ölürken veya Suriye’de yine aynı şekilde bunlara sessiz kaldınız?”

Filistin ve Suriye’de’ o kadar mazlum insan ölürken bunlara neden sessiz kaldınız diye soran Yüce, “Çünkü Fransa’nın Ruanda da 3 günde 800 bin insanın katlederken, hiç kimse terör deyip sesini çıkarmadı. Ama bu gün sadece kendi vatandaşlarında, 12 kişi öldü diye tüm dünyadan liderler katılarak yürüyüş yaptılar. Peki, onlara şunu soruyorum neden, Filistin’de o kadar mazlum insan ölürken veya Suriye’de yine aynı şekilde bunlara sessiz kaldınız? Hatta bu katliamları yapanlara neden destek verdiler? Hatta Afrika’da o kadar insanı sömürdüler. Güya insan hakları diyorlar, güya özgürlük diyorlar, güya hiç kimsenin dinine hakaret etmediklerini ifade ediyorlar. Ama bu gün eğer Peygamberimize hakaret ediliyorsa ve biz de sessiz kalıyorsak, bunun hesabını Allah bizden soracaktır.”ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimize yapılan saldırılara asla sessiz kalamayız”

Müslümanların tavırlarını net olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Fatma Nisa aslı öğrenci de, “Biz nasıl ki onların değerlerine ve dinlerine karışmıyorsak, onlar da bizim dinimize dil uzatamazlar. Biz nasıl onların inandığı değerlere saygı duyuyorsak, onlar da bizin değerlerimize saygı duymak zorundalar. Peygamberimize hakaret edecek kadar, bir çirkin girişimde bulunacak kadar bir haklarının olduklarını düşünmüyorum. Hiç kimsenin inandığımız değerlere hakaret etme hakkı yoktur. Üstelik bu kişi Allah tarafından değerli kılınan ve Allah sevgilisi olan bir kişiye dil uzatma hakları yoktur. Peygamber Efendimize hakaret edilmesini kabul etmemeli, bu konuda Müslümanlar olarak tavrımızı net olarak ortaya koymalıyız. Peygamber Efendimize yapılan saldırılara da asla sessiz kalamayız.”şeklinde konuştu.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir