• DOLAR 32.269
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2401.913
  • ...
Karikatür hakareti Midyat'ta telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Resulullah'ı (sav) sevmek inancımızın gereğidir. Canımızdan çok sevdiğimiz Resulullah’a yapılan hakaret bize yapılmıştır. İslam’a ve İslami değerlere hakaret ederek prim kazanmaya çalışan aşağılık mahlûklara geçit vermeyeceğiz.”dedi.

“Ya içimizdeki brütüslere ne demeli?”

Kafirlerin İslam ve Müslümanlarla mücadele etmesinin küfürlerinin bir gereği olduğunu belirten Altay, “Bunu onların mantığına göre anlıyoruz. Ancak içimizdeki Müslüman görünümlü gâvurlara ne demeliyiz? Ya içimizdeki gâvurların yaptığı alçaklığa “basın özgürlüğüne müdahale ediliyor” diyerek yayın yapan bürütüslere ne demeli? Bu Müslüman görünümlü bürütüslere hatırlatıyoruz! “Kişi sevdiği ile haşrolunur.” İçimizdeki batı aşığı bu kesim; bu saldırı vesilesiyle, hepimiz Charlie Hebdo'yuz diyerek, İslam’a ve peygamberimize olan kinlerini kusmak için harekete geçip, meydanlara indiler ve basın yayın organlarında hakaret yarışına giriştiler. Kelimenin tam anlamıyla kendi halklarına Fransız olan bu güruh, bizlere Fransızlardan bile daha Fransız’dır. Cumhuriyet gazetesinin yazarlarının bizim için cami duvarına işeyenlerden farkları yoktur. Bunlar, biz Charle'yiz, biz Ermeni'yiz, biz Yahudi’yiz derler ama hiçbir zaman biz Müslümansız diyemezler. İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize hakaret içeren yayınları fikir özgürlüğü adına savunan bu güruh, ne hikmetse diğer dinlere değil sadece ve sadece İslam’a ve Müslümanlara saldırıyı fikir özgürlüğü olarak görmektedirler. Bizler ne batılıların ne de içimizdeki batı aşıklarının İslam’a ve Müslümanlara saygı duymalarını ya da İslam’a hoşgörülü olmalarını da beklemiyoruz. Zaten biz de onlara saygı duymuyor, hoş görmüyoruz. Hatta İslam’la ve Müslümanlarla mücadele etmelerini de küfürlerinin bir gereği olarak görüyoruz. Ancak herkesin, saldırılara karşı kendisini savunma ve karşılık verme hakkı vardır ve bu çok doğaldır. Onlardan tek beklentimiz bizim değerlerimize hakaret etmemeleridir." ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar daha yüksek sesle tepki vermeli”

Altay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler inançlarımız gereği, hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. 60 bin satamayan bu derginin 3 milyon adet basılarak piyasaya sürülmesi bir provokasyondur. Bu yolla Müslümanların kutsallarına saldırılması sadece batı dünyasının barışına zarar verecektir. Zira batı, İslam dünyasını zaten kan gölüne çevirmiştir. Paris’te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı bahane ederek İslam’a, Müslümanlara ve peygamberimize saldıran ve hakarette bulunan Cumhurun adını kullanan ancak hiçbir zaman cumhurun sesi olamamış içimizdeki batıcıları ise lanetliyor ve Allah’a havale ediyoruz. Bu vesileyle halkımızın bu güruhun gerçek yüzlerini göreceklerini ümit ediyoruz. Bizler Midyat’taki STK'lar olarak Müslümanların bu hakaretlere daha yüksek sesle tepki vermelerini bekliyoruz ve bütün Müslümanları buna davet ediyoruz.”

Altay’ın açıklamasından sonra AK Parti ilçe başkanı Bekir Melih Güneştan, HÜDA PAR ilçe başkanı İsa Altunkaynak, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar söz alarak yapılan hakaretleri kınadı.

Basın açıklaması okunurken sık sık tekbirler getirildi. “Atatürk’e hakaret 3 yıl ise Hz. Muhammed’e hakaret idam olmalı”, "Biz seni görmeden sevdik ya Resulallah”,  “Maymundan gelen yoktur ama maymuna giden Charlieler vardır”, “Ey Avrupa ne size ne insan haklarınıza inanmıyoruz, sizin dininiz size bizim dinimiz bize”,  yazılı dövizle taşındı. Sloganlar atıldı. Basın açıklamasının okunmasının ardından Fransa ve İsrail bayrakları yakıldı.

Bir grup ise basın açıklaması yapılan alana yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde pankart ve döviz taşıyan grup sloganlar eşliğinde alana geldi.

Grup daha sonra olaysız olarak alandan ayrıldı.(Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir