Bölgenin en kapsamlı kütüphanesi kuruluyor
Mardin Artuklu Üniversitesi yönetimi, bölgenin en kapsamlı kütüphane binasını kurmak için çalışmalara başladı.
Son dönemlerde başlattığı altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarından dolayı adından söz ettiren Mardin Artuklu Üniversitesi, gelişme yolunda kararlı adımlar atmaya başladı. Bölgenin en kapsamlı kütüphane binasının Üniversite bünyesinde kurulacağı öğrenildi.
Her düzeydeki araştırmacı ve öğrencilerin araştırma yapabilecekleri yurtiçi ve yurtdışından gelecek araştırmacılara çalışma imkânı sağlayan yüksek standartlara ve kaliteye sahip çalışma olanaklarının teminini hedefleyen “Kütüphane Binası” projesi için yapı inşaat çalışmalarının yakın bir zamanda başlayacağı öğrenildi.
Önümüzdeki günlerde ihale edilip hayata geçirilecek proje kapsamında Okuma Salonu, Elektronik Kaynaklar Araştırma Salonu, Kitap Arşivi, Cilt Atölyesi, Tamir Atölyesi, Sürekli Yayınlar Okuma Bölümü, Sessiz Çalışma Odası, Sergi Alanı, Müze ve Seminer Salonu inşa edilecek.
Kütüphanenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleşmesinde gerekli bilgiyi ve bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp, kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmaya çalışan bir merkez olması gerektiğini söyleyen Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Mardin Artuklu Üniversitesi`nin akademik ve bilimsel alanlarda yapacağı atılımlar için eğitim ve araştırma imkânlarını sağlayıp daha da geliştirme konusunda kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
Üniversitenin seçkin bir öğretim kadrosuyla dünyadaki değişim ve yenilikler ışığında bulunduğu şehrin asırlara dayanan bilgi ve irfan birikimini, öğrenci ve araştırmacılara aktarma noktasında gayret göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Ağırakça, üniversite bünyesinde kurulacak kütüphanenin modern kütüphaneciliğin gereksinimlerini en yüksek düzeyde sağlayan ve tüm alanlarda bilgi hizmeti verebilecek evrensel çapta bir yer olacağını ifade etti.
11.600 m² alan üzerinde bodrum ve zemin katlarla birlikte 4 katlı tasarlanan Kütüphane binası aynı zamanda Mini Konferans Salonları, Tek Kişilik Çalışma Kabinleri, Engelli Çalışma Odası, Kulüp Odaları, Müzik Odası, Bilgisayar Laboratuvarı, Kafeterya, Bay-Bayan Mescidi, Kırtasiye ve Fotokopi Odalarından oluşacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)