• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Emniyet`ten uyuşturucu raporu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yayınlanan ‘2014 yılı uyuşturucu faaliyetleri` raporunda, PKK`nin ekim alanlarına müdahale edilmesini engellemek için tarlaların etrafına mayın yerleştirip, tepe noktalara da keskin nişancıları konuşlandırdığı belirtildi.

Raporda, PKK`nin uyuşturucu faaliyetlerinde milyonlarca lira para kazandığı ve bu paralarla örgüt `ün ihtiyaçlarının karşılandığı belirtildi.

“Ele geçirilen uyuşturucu yüzde 1`i geçmiyor”

PKK`nın Diyarbakır ve Bingöl'de etkin halde olan birçok ekim alanlarının olduğu sözlerine yer verilen raporda, “PKK ekimler için kadastro yapılmamış alanları seçiyor. Diyarbakır ve Bingöl Emniyet Müdürlükleri, PKK'nın büyük uyuşturucu depolarını bilmelerine rağmen müdahalede bulunmuyor. Güvenlik güçleri, uyuşturucu operasyonlarında çatışma çıkma riski bulunması ve çözüm sürecinin zarar göreceği endişesi ile büyük çaplı operasyonlardan kaçınıyor. Yapılan incelemelerde yakalama miktarının yüzde 1'i bile geçmediği tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“Uyuşturucular iç piyasaya satılıyor”

Emniyet amirlerinin ele geçirilen uyuşturucu miktarının yüzde 20 civarında olduğu fakat bu sözün doğrulanamadığına değinilen raporda, “Bu görevlinin haricinde görüşülen kamu görevlileri miktarın yüzde 10'u geçmediği görüşüne ulaşılmıştır. Yapılan derinlemesine incelemelerde ise yakalama miktarının yüzde 1'i bile geçmediği sonucuna varılmıştır. İnceleme yapılan tarihler arasında Türkiye'de 10 ile 12 bin ton civarında esrar maddesi üretildiği bilgisine ulaşılmıştır. Ayrıca üretilen bu miktarın tamamı da iç piyasada tüketilmektedir” sözleri kullanıldı.

“Kadastrosuz arazilerde ekim yapılıyor”

Uyuşturucu ekiminin yapıldığı arazilerin devlet tarafından kadastrosunun yapılmadığına vurgu yapılan raporda, “Örgüt kadastro yapılmamış arazileri tercih ediyor. Kadastro olmadığında dolayı da ekim yapan şahısların hiçbir zaman belirlenemiyor. Uyuşturucu ekiminin yoğun yaşandığı bölgeler, üç defa kadastro programına alındı, ancak ihaleye çıkılmasına karşın her seferinde iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“Devlet PKK ile tehdit ediliyor”

Bölgedeki köylülerin, köylerinde herhangi bir imar istemediğine vurgu yapılan raporda, Bölge halkı, PKK sempatizanlığından dolayı köylerinde yenileşme ve imar istemiyor. Herhangi bir imar olması takdirinde PKK`ya katılacaklarını belirtiyorlar. İmar olması halinde PKK`nin bölgede barınamayacağı sözlerine yer verildi. – İLKHA  

Bu haberler de ilginizi çekebilir