• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hüseyin  Velioğlu   Avrupa`da rahmetle anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul`un Beykoz  ilçesinde  evine düzenlenen baskında  yaşanan  çatışmada katledilen  Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu`nun şehadetinin  15. yıldönümünde, Belçika`nın Anvers, İtalya`nın Trieste ve Almanya`nın Herne şehirlerinde  düzenlenen 'Şehitleri Anma ve Anlama' programlarında rahmetle anıldı.

Belçika -Anvers

Belçika`nın Anvers kentinde faaliyet yürüten El Gazali Eğitim Kültür Derneği müdavimlerinin yoğun ilgi gösterdiği program Kuran-ı  Kerim tilavetiyle başladı.

Bayanların  da yoğun katıldığı ve  kendilerine ayrılan ayrı bölümde ilgiyle izledikleri  programda yapılan konuşmalarda, Şehit ve şehadetin önemi,   Şehit Hüseyin Velioğlu`nun ahlakı, meselelere bakış açısı ve örnek şahsiyetine vurgu yapıldı.

Programda şehadet ile  Velioğlu`nu konu alan şiir  ve  ezgiler seslendirildi.

Sinevizyon  gösteriminin ardından Velioğlu  için okunan hatimlerin teslimi ve yapılan dua ile son buldu.

İtalya- Trieste

İtalya'nın Trieste kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Vakfında düzenlenen "İslam Şehitleri ve Şehit Rehber'i  Anma" programında,  17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul`un Beykoz ilçesinde eve düzenlenen baskında katledilen, başta  Hizbullah Cemaati kurucu lideri Merhum Hüseyin Velioğlu olmak üzere İslam davası uğruna canını veren tüm şehitler anıldı. 

Hamza Kaylıalp'ın Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, vakıf gönüllüsü Mahmut Begtorun yaptığı konuşmada,   Velioğlu`nun hayatı  ve mücadelesini anlatan yazı dizisini okudu.

Begtorun konuşmasında, Hüseyin Velioğlu`nun, Hizbullah Cematinin kurulması ile beraber tüm zamanını ve enerjisini, cemaatin yapılanması içerisinde İslami hizmet ve çalışmalara adadığı vurguladı.

Begtorun,''Hayatı boyunca kendisini İslam`a adamış olan ve hep bu uğurda mücadele veren Velioğlu, canını bu uğurda feda etmiştir. Hizbullah Cemaati kurucu lideri olan Velioğlu, İslam davasını yürekten dert edinmiş ve özellikle gençlere değer vermiş, onların eğitimi için elinden geleni esirgememiştir. Buna en başta bizler şahidiz.''  ifadelerini kullandı.

Begtorun,  sohbetinde 1980'den 2000'e kadar olan dönemde İslami çalışmalar hakkında  bilgi verdi.

Etkinlikte  konuşmaların yanı sıra, Velioğlu`nun kendi kaleminden yazdığı ezgi ve şiirler seslendirildi.

Programa katılan bayanlar, etkinliği kendileri için ayrılan bölümde sinevizyondan izlediler.

Program, Ammar Aydemir'in okuduğu İsmi Azam duası ile son buldu.

Almanya-Herne

Almanya`nın Herne şehrinde de Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu  üyesi Iqra-Der tarafından, Şehitleri anma programı düzenlendi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yapılan konuşmalarda, şehadetin anlam ve öneminin  anlatıldığı programda, Hizbullah Cemaatinin kurucusu  şehid Hüseyin Velioğlu`nun örnek hayatı ve mücadelesinden kesitler sunuldu.

İslam uğruna canlarını veren şehitleri konu alan ezgilerin seslendirildiği program, yapılan dua ile son buldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir