• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
'Sosyal medyayı doğru kullanalım'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçesinde yaptığı sosyal etkinliklerle adını duyuran İlim İrfan Sağlık Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (İRFAN-DER) yetişkin ve gençlere yönelik sosyal medyanın fayda ve zararları hakkında bir program yapıldı. Programda bir konuşma TV programcısı ve araştırmacı yazar Abdullah Kavan, sosyal medyanın doğru bir şekilde kullanıldığında faydasının olduğunu vurgulayarak, yanlış kullanılmadığı takdirde birçok hastalığın, boşanmanın öldürmenin ortaya çıktığına dikkat çekti.

“Birçok devrim sosyal medya ile yapıldı”

Sosyal medyanın günümüz dünyasında büyük etkilerinin olduğuna vurgu yapan Araştırmacı Yazar Abdullah Kavan, “Sosyal medya günümüzde en etkili unsurlardan bir tanesidir. Özellikle birçok kişinin dünya hayatları ve düşüncüleri farklı olduğu gibi herkesinde bir dünyası vardır. Bu dünya içerisinde farklılıklar arz ederken, bunları en iyi bilen bir kendisi birde Allah u Teâlâ’dır. Dolayısıyla sosyal medya reel dünyaya yani yaşadığımız dünyaya büyük etkileri vardır. Bunun için özellikle günümüzde gelişen sosyal medya, telefonlar, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar reel hayata etkileri çok fazladır. Hatta birçok devrim özellikle Arap baharı dediğimiz devrimler bu sosyal medya üzerinden organize edilmiş ve daha sonrada özellikle sahada görülmüş ve birçok devrim sosyal medyayla başlamış ve sonuçlanmıştır. Hatta Türkiye açısından bunu ele alırsak mesela gezi olayları öncesi yaşananı ve sonrası tümüyle bir sosyal medya üzerinden bir organizeyle bu duruma getirilmiş ve Türkiye`de yaşanmış bizim bölgemiz açısından ele aldığımız zaman özelikle 6,7 ve 8 Ekim olaylarında birçok adresin özellikle twitter üzerinden facebook üzerinden yönlendirildiğini gördük ve sahadaki yansımasını canlısını biz twitter üzerinden önce gözlemledik ve sonradan bunları sahada gördük ve 6,7 ve 8 Ekim olayları birçok travmaya sebep oldu ve buna şahit olduk.” dedi.

“Çocuklarımızı kötü ortamlardan uzaklaştırmamız gerekir”

Sosyal medyanın çocuklara yasakladığında farklı şekillerde kullanılacağına dikkat çeken Kavan, “Tabi özellikle bunun zararlarını yani twitter nasıl kullanılması gerektiğini dile getirmek istiyorum gençler olduğu için tabi bu sadece gençler için değil büyükler içinde twitter kullanılacak ancak kullanılırken nasıl kullanılacak sosyal medyayı kullandığımız zaman bir çok zararları olmakla birlikte bunun yasaklanması düşünülemez çünkü kökten yasakladığı zaman bizim çocuklarımız gençlerimiz farklı bir şekilde bunu kullanacaklar dolayısıyla onlara bir bakış açısı vermemiz gerekir onlara bir kullanma şekli nasıl kullanacaklar o argümanlar üzerinden onlara bir bakış açısı vermemiz gerekir. Mesela hiç kimse çocuklarının tek başına aralıklar içerisinde bir gece içerisinde bir yere göndermek istemez hele, hele küçük çocukları fakat sosyal medya öyle bir yer ki bütünü ile hırsızların, çapulcuların, Allah’ı tanımazların ve her türlü kötü fikriyat düşüncenin olduğu bir ortamdır. Dolayısıyla çocuklarımızı bu ortamlardan uzaklaştırmamız gerekir ve onlara özellikle bunları kullanırken nasıl kullanılmalı gerektiğini bir bakış açısı vermemiz gerekir.” Tavsiyesinde bulundu.

“Klavye mücahidi olmak her şeyini paylaşmak değildir”

16 ilde yapılan istatistiklerde gençlerin yüzde 92'sinin internetle hasbıhal olduğunu dile getiren Kavan daha sonra, “ İnsan kendini kontrol etmesi gerekir. Klavye mücahidi olmak her şeyini paylaşmak değildir.  Özellikle sosyal medyayı kullananlar şundan emin olunuz şuanda bütün devletlerde olduğu gibi Türkiye’ye de özellikle görevlendirilmiş ve sosyal medyayı kullanan kişileri kategorize eden yani sağcısıyla solcusuyla birçok fikir ve akımlarıyla birlikte bunları ayrı, ayrı kategorize eden ve zamanı geldiğinde bunları değerlendiren teknik takibe tabi tutan birçok kurum vardır. Devletlerin buna ne kadar önem verdiğini anlatmak istiyorum. Şuan Amerikan’ın Washington bölgesinde bir mahallenin tümünü dinleme ve sosyal medyayı takip için ayırmışlar 2014 itibarı ile orada görevli 33 bin kişi görev yapıyor. Biz kendimizi aldatmayalım biz şuanda sosyal medyayı bir ikinci veya üçüncü Kişiyle muhatabız. Ve sürekli bir ikinci kişi bizi dinliyor takip ediyor edasıyla kullanmamız gerekir. Biz bu şekilde davranıp kullanırsak faydasını göreceğiz. Netice itibariyle toplum içerisinde kullandıkları sosyal medya sayesinde dikkat edin birçok hastalık boşanma öldürme ve vaka ortaya çıkıyor. Bu bütün sosyal medyanın etkisidir. 16 ilde yapılan istatistikte gençlerin yüzde 92 si internetle hasbıhaldirler. Aslında sosyal medyanın faydaları da var herkes için özellikle bir davetçi için ve bir davayı kendine misyon edinmiş kişiler için ben Allahın kuluyum onun davası uğruna bir şeyler yapmaya adayım diyen kişiler için elbette sosyal medya üzerinden yapılacak bazı şeyler var. Ama bu şekilde kullanmasak önümüzdeki zamanlarda bunun zararlarını göreceğiz.” Diyerek uyarılarda bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir