• DOLAR 32.277
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2400.408
  • ...
Bingöllüler `Hz Muhammed`e sadakat` için sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Hacılar caminde saban namazında bir araya gelen duyarlı Müslümanlar, sabah namazını cemaatle kıldı. Peygamber Efendimize salâvatı şerifler getiren cemaat, dünya Müslümanların vahdeti ve kardeşliği hep birlikte ellerini duaya açtı.

Sabah namazından sonra İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan katılımcılar, Fransa`daki Charlie Hebdo mizah dergisinin Hz. Muhammed`e (sav) hakaretine tepki göstererek, sert bir dille kınadı.

“Charlie Hebdo ve ülkemizdeki taşeronlarını kınıyor ve lanetliyoruz”

Etkinliğe katılan Eğitim Bir- Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, sabah namazında bir araya toplanmalarının nedeninin, Fransa`da son dönemde yaşanan olaylar olduğunu belirterek,“ İslam dünyasındaki şu anki sıkıntılar, bölünmüşlük, parçalanmışlık ve Müslümanlar arasındaki sıkıntılar, birilerinin cesaretlenmesine sebep oluyor. Alemlerin kendisi için yaratıldığı Peygamber Efendimize hakarete varacak kadar, onların haysiyetsizleşmelerine ve terbiyesizleşmelerine neden oldu. Bingöl`deki Müslümanlar ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Efendimize yapılan hakareti lanetlemek üzere bu sabah namazında bir araya geldik.”dedi.

Kava, “Eğitim Bir- Sen olarak, Fransa`da yaşanan terbiyesizliği Türkiye`ye sokmaya çalışan Cumhuriyet gazetesine de dava açtık.  Dolayısıyla, bu olayın ülkemizdeki işbirlikçilerini de kınıyor ve lanetliyoruz.”dedi.

“Tarih boyunca İslam Peygamberlerine yönelik saldırılar hep olmuştur”

Tarih boyunca İslam Peygamberlerine yönelik saldırıların hep var olduğunu ifade eden Eğitimci Hamdullah Dargın,  “Bu saldırılar Efendimiz Hz. Muhammed (sav) döneminde de devam etmiştir. Özelikle bazı Yahudi şairleri tarafından Efendimize yönelik iftiralar ve küçük düşürücü sözler, şiirler yazılmıştı. Bunlar zaman zaman devam etmiştir. Son zamanlarda gerek ülkemizde ve gerekse dışarıda Kur`an yakmalar oldu.  Fransa`daki olay sonrasında dünya genelinde Müslümanlar terörist ilan edilmeye başlandı. Avrupa`da da Müslümanlar şu anda linç edilmeye çalışılıyor. Bu provokasyon Cumhuriyet gazetesi vasıtasıyla Türkiye`ye taşınmaya çalışıldı. Fransa`da Charlie Hebdo mizah dergisi tarafından yayınlanan karikatürü Cumhuriyet gazetesi kendi sayfalarında yayınlayarak İslam düşmanlığını göstermiştir. Bu hareketlerini lanetliyoruz.  Müslüman her yerde olduğu gibi, Burada da bu çirkinliklere tepkisiz kalmadı ve kalmayacaktır. Bu sabah namazında da bir araya geldik ve Peygamber Efendimizin yanında olduğumuzu gösterdik.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimize yapılan her tülü hakareti nefretle kınıyor ve lanetliyoruz”

Sosyolog Vahit Eser ise, “Peygamber Efendimizin aşıkları onu ne derece sevdiklerinin bir göstergesi olarak bu sabah namazında bir araya geldiler. Bu sabah, Efendimiz için buraya gelenlerden, Allah razı olsun.  Peygamber Efendimize yapılan her tülü hakareti nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Herkes şunu bilsin ki, hiç bir güç Efendimizi kötüleyerek ve hakaret ederek bir yere varamamıştır. Tarih  de buna en iyi şahittir.”dedi.

“Efendimize yapılan hakaretlere sesiz kalmayacağız ve tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz”

Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gili ise şunları söyledi: “Bu kış sabahında buraya gelmemizin sebebi, Peygamber Efendimize yapılan hakareti lanetlemek içindir. Bu sabah burada Efendimize salât ve selam getirdik. Ayrıca dünya genelinde zulüm altında olan Müslümanlara dualarda bulunduk. Efendimize yapılan hakaretlere  de sesiz kalmayacağız ve tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.  Bu tür hakaretler, tepkisiz kalınca şımarıyorlar. Allah buraya gelen herkesten razı olsun.”dedi.

Efendimizin, alemlere rahmet olarak geldiğini belirten Bayram Girişen, “ Batı devletleri ve küfür, Peygamberimize ve İslami değerlere saldırmasının altındaki nedenin İslam`a yönelişleri önlemektir. Dolayısıyla İslam`a ve Peygamberimize hakaret edenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir