• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Babamın cinayeti aydınlanırsa çok kumpas aydınlanır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Paralel Yapı`nın Jitem adını kullanarak Hizbullah Cemaati mensuplarını katletmesi olayı kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun`un  “İn” adlı kitabıyla gündeme getirdiği paralel cinayetler kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Doksanlı yıllarda bölgede çok etkili olan ve birçok kirli kumpasa karıştığı, Hanefi Avcı`nın da ifade ettiği gibi özellikle Hizbullah cemaatine yönelik kumpaslar kuran 'Paralel Yapı`nın daha birçok cinayete imza atmış olabileceği belirtiliyor.

“Sadece babam değil, birçok Hizbullah mensubunu kaçırmışlar”

Babasının 16 yıl önce kaçırılarak katledilmesi olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mücahid Soysal, “Bizzat dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, babamın 'Paralel Yapı`nın polisleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Yine olaya bizzat şahit olan, o dönem Batman`da polislik yapan şahıs da vahşi cinayeti itiraf etti. Sabri Uzun ve olaya şahit olan polisin söylediklerine göre 'Paralel Yapı`nın polisleri babamı vahşice katletmişler. Boynunu kırarak katletmişler. Sadece babamı değil, daha birçok Hizbullah mensubunu ve başka kişileri de aynı yöntemle infaz etmişler.” dedi.

“Ajanlık teklif ettiler”

Babasının kaçırılmasından sonra sayısız defa Batman Emniyet İl Müdürlüğüne başvurduklarını belirten Mücahid Soysal daha sonra, “Bizimle resmen alay ediyorlardı. Bizi alakasız birimlere gönderiyorlar, süründürüyorlardı. Babamı ısrarla sormamız çoğu sefer onları öfkelendiriyor, bize yönelik tehditler savuruyorlardı. Hatta ajanlık bile teklif ettiler. ‘Bize çalışırsan babanı çıkarabiliriz` dediler. O dönemde çok acı çektik. Maddi, manevi büyük sıkıntılar yaşadık.” ifadelerini kullandı.

“Babamın cinayeti aydınlatılırsa bölgedeki kirli kumpaslar deşifre olur”

Babasının bir mezardan bile mahrum olduğunu ifade eden Soysal, son olarak,  “Babama bir mezarı bile çok gördüler. Başında durup Fatiha okuyacağımız bir mezarı bile yok. Babamı istiyoruz. Kemikleri de olsa babamı istiyoruz. Bize bu acıları yaşatanların bir an önce ortaya çıkarılıp cezalandırılmasını talep ediyoruz. Yetkililer harekete geçmeli. Babamın cinayeti aydınlatılırsa bölgede kurulan birçok kirli kumpas deşifre olur. Birçok karanlık olay aydınlanır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir