• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Anne sütü en ideal besindir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa`daki özel bir hastane,  çalışanlarına ‘Anne Sütü` semineri düzenledi. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Gamze Oturmaz tarafından verilen seminere, hastane çalışanları ve doktorlar yoğun ilgi gösterdi.

“Anne sütü ilk ve en güzel hediyedir”

Seminer öncesinde konuşan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay, anne sütünün bebekler için en doğal, en taze ve en uygun besin olduğunu söyledi. Anne sütünün bebekler için önemine de değinen Prof. Dr. Kutlay, “Anne sütü, bir annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir” dedi.

Anne sütünün ilk 6 ayda bebeğin ihtiyacının yüzde 100`ünü karşıladığını ifade eden Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Gamze Oturmaz konuşmasında, her bebek için kendi annesinin sütünün ideal besin olduğunu belirterek,  “Anne sütü ve emzirme, anne ile bebek arasında vazgeçilmez bir bağ oluşturur. Bebeğin anneden emdiği ilk süt, içerdiği yoğun bağışıklık maddeleri sayesinde, bebeği hastalıklardan korur. Anne sütü, sık sık emzirildiğinde, bebeğin su ihtiyacını tam olarak karşılar. Ayrıca büyüme faktörü içerdiği için de, bebekler daha iyi büyürler” dedi.

Anne sütünün faydaları

Anne sütü ile beslenen bebeklerin bir çok hastalıktan da korunduğunu vurgulayan Oturmaz, “Anne sütü ile beslenen bebeklerde; konuşma problemi, şeker hastalığı, lenf kanseri, kansızlık ve diş çürükleri daha az görülür. İdeal bir besin olan ve olumlu etkileri yaşam boyu devam eden anne sütü ile beslenme, her çocuğun en doğal hakkıdır.” ifadelerini kullandı.

Emzirme teknikleriyle ile bilgiler de veren Hem. Oturmaz, “Doğru emzirme için, anne rahat bir yere oturmalı, bebeğin başı annenin dirseğinin içinde olmalı, bebek tamamen anneye dönük ve anne ile en yakın temasta olmalıdır.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir