• DOLAR 34.253
  • EURO 37.591
  • ALTIN 2913.731
  • ...
DEDAŞ Müdürü:"Yapabileceğimiz bir şey yok!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir süre önce DEDAŞ işletme müdürü olarak göreve başlayan Yasin Biçkioğlu’nu Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyelerden oluşan bir grup gazeteci ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret sırasında ilçede yaşanan elektrik sorunu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.


Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, ilçe merkezinde sürekli elektrik kesintilerinin olduğu, yanan şalter ve trafoların onarılmadığı için de halkın bunu kendi cebinden karşıladığını hatırlatarak, bu sorunun ne zamana kadar süreceğini sordu.


DEDAŞ İşletme Müdürü Biçkioğlu ise yapılan ziyaretten dolayı memnuniyeti dile getirdikten sonra  şunları söyledi. “İlk önce bunu söyleyeyim yeni görevimin hayırlara vesile olacağını sanmıyorum. Çünkü Kızıltepe ilçesi çok büyük bir ilçe. Sorunlar hat safhada, nereye nasıl yetişeceğimizi biz de bilmiyoruz. Elimizde yeterince malzeme yok. Şirket 2 senedir herhangi bir yatırım yapmamış. Her sorunu olan, kapıma dayanıyor. İlçe merkezinde çok aşırı bir yüklenme var. İlçe merkezinde bulunan trafolar 5 yüz bin nüfusu idare edecek kapasiteye sahip ama, gelin görün ki her gün trafolar patlıyor. Şalterler yanıyor, biz de ne diyeceğimizi bilemiyoruz.” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Biçkioğlu vatandaşın israftan ve aşırı yüklenmeden kaçınması durumunda sorunun bu seviyenin altında olacağına da dikkat çekerek, elektrik enerjisi yerine soba ile ısınma yolunun seçilmesini tavsiye etti.


Kaymakamlıkta elektrik için yapılan toplantıda DEDAŞ genel koordinatörü Osman Hondu’nun gerekli malzemelerin temin edileceğini ve bir olan arıza ekibinin 5’e çıkarılacağı belirttiğinin hatırlatılması üzerine Biçkioğlu, halen 3 ekiple çalıştıklarını, ellerinde de yeterli malzeme olmadığını, bununla birlikte ekiplerin arızaya giderken engellendiğini, bunu nedenle arıza ekiplerinin görevini yapamadığını ileri sürdü. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir