• DOLAR 34.236
  • EURO 37.483
  • ALTIN 2872.329
  • ...
Erdoğan: `Düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı sarayında Genç İşadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa'da peygambere hakaret içeren karikatürlerin yeniden yayımlanmasının provokatörlük olduğunu belirterek, "Düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır." dedi.

Son dönemde Batı ülkelerinde İslamafobi'nin ve ırkçılığın arttığına dikkat çeken Erdoğan, medeniyetler çatışması tezinin ete kemiğe büründürülmeye çalışıldığını söyledi.

İslam'da terörün yeri olmadığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdü: "Kimsenin de bizim dinimizi istismar etmek üzere yapılan saldırıları mal etmeye hakkı yok. Provokatör bir dergide yapılan yayınlar yüzünden ki bu dergiyi Papa'da lanetliyor. Düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır. Ülkemizde de bazı yayın organları Peygamberimize hakaret içeren yayınları sayfalarına taşıyor. Sen hangi ülkede yaşıyorsun. Bu ülkenin yeri geldiğinde yüzde 99 Müslüman diyorsunuz. Sen vatandaşı tahrik ediyorsun. Bu tarz hareketler ülkenin bütünlüğünü de bozuyorsun. Bu kesinlikle düşünce hürriyeti ile ilgili değildir. Aynı şey Peygamberimize yönelik hakaret içeren milyonlarca karikatür dergisinin basılıp satılması için de geçerlidir. Burada tehlikeli bir oyun oynanıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer İsrail yönetimi Gazze'de binlerce kişiyi öldürüyorsa ben onu lanetlerim. Bazı ülkelerin İsrail yönetiminin avukatlılığına soyunması manidardır. Bir kaç ay önce bombalarla Gazze'yi yok edeceksin. Fransa'ya gelen liderler neredesiniz. Suriye'de 350 bin insan öldü hani neredesiniz.

Bir milyonun üzerinde ülkemizde sığınmacı var. Bize başka ülkelerin temsilcileri geliyor ne de iyi yapmışsınız diyor. Bırakın bu kuru lafları ne vereceksiniz ondan bahsedin. Bunlar samimi davranmıyor. Kendi ülkelerindeki teröristlere baksınlar. Kendi ülkelerinden kaçırıyorlar Türkiye'den gelip geçiyor." diye konuştu.

Saray Külliye olacak

Cumhurbaşkanlığı Saray'ının kısa süreliğine saray olarak kalacağını da açıklayan Erdoğan, "Çok yakında burası Külliye olacak. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki, külliyeden rahatsız olmazlar. Ana muhalefetten bir tanesi diyor ki, 5-6 milyar dolara mal oldu diyor. Parayı harcayan biziz nereden çıkartıyorsunuz bu rakamları. Biz burayı proje hariç 18 ayda bitirdik. Mevcut TBMM binasına 1931 yılında başlandı 1960'da bitirildi. Meclis ve Anıtkabir yapımları yapıldıkları yıl ülke bütçesini sarsmıştır. Bizim dönemimizde nice bakanlık binaları yaptık. Sadece derslik bazında 235 bin derslik bitirdik." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir