• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
`İslam coğrafyasında milyonlarca insan öldürülürken ses çıkmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`daki saldırı ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan katledilirken kimseden ses çıkmadığını ancak Paris`te 12 kişinin öldürülmesiyle ilgili birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendiğini belirterek bunda bir çifte standart olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı binasında gündem ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Bozan,  “Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmazken sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris`te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Türkiye`den de Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber (a.s.) hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik ve provokatif, hem de Batı`nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir.” dedi.

“Yok sayma ve asimilasyon politikaları sona erdirilmelidir”

6-8 Ekim ve Cizre olaylarına da değinen Bozan, “Çözüm süreci silahların susması ve akan kanın durması umuduyla geniş toplum kesimleri tarafından ciddi bir destek görmüştür. Ancak milletimiz 6-7 Ekim ve 27 Aralık Cizre olaylarıyla 54 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan olaylarla kamu güvenliği acısından ciddi bir açık vardır. Devletin tamamıyla güvenliği başka güçlere teslim ettiğini gördük. İster çözüm süreci olsun ister bunun adına başka bir isim konulsun ırkçı yok sayma ve asimilasyon politikaları sona erdirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

“Ahlaki tahribat hızla yayılmıştır”

Tasvip etmedikleri faaliyetler üzerinden iktidara tepki gösteren Bozan, “AB bir medeniyet projesidir, diyerek AB`ye teslim oldular. Bütün ahlaki tahribat ve saymaktan hicap duyduğumuz değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Bu düzenlemeler bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan, toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. Nitekim ahlaki tahribat hızla yayılmıştır. Aile yapımızın temeline dinamit konulmuş, gençliğimiz ve gelecek nesillerimiz öz benliğinden koparılmıştır. Eğitim müfredatı iyileştirilmediğinden manevi tahribata sebep olmuştur. Boşanma, intihar, uyuşturucu, içki, fuhuş gibi suçlar hızla artmaktadır. Yolsuzluk, rüşvet, partizanlık, adam kayırma, haksızlık ve hukuksuzluk almış başını gitmiştir. Nitekim son üç yılda, hırsızlık ve yolsuzluk gibi olaylar yüzde 68 nispetinde artarak 50 binden 84 bine ulaşmıştır. BOP bünyesinde İsrail`in çevresi boşaltılmış, Irak, Mısır, Libya, Suriye çökertilmiştir. Bu olumsuz durumda yazık ki Türkiye`de etkin rol oynamıştır.” diye konuştu. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir