• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
Diyarbakır`dan karikatür rezaletine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayın yapanCharlie Hebdo dergisinin, ifade özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimize ve İslam`ın kutsal değerlerine hakaret dolu karikatürler çizmesi, Diyarbakır`da 72 İslami Sivil Toplum Kuruluşu tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Cuma namazı çıkışı tarihi Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasını  72 İslami Sivil Toplum Kuruluşu adına, Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu okudu. Açıklama sık sık atılan tekbirler ve Charlie Hepdo dergisi aleyhine atılan sloganlarla kesildi.

Toplanan kalabalık sık sık, tekbirler çekilerek peygambere uzanan eller kırılsın, Lailahe illallah Muhammed Resulullah, La ilahe illallah Musa kelimullah, Xweda Xweda Ey Xweda , ev can ji buy te feda sloganları atıldı.

Açıklamada ayrıca tevhid bayrakları ve karikatürü yayımlayan dergiyi telin eden pankartlar açıldı.

“Batı, tarih boyunca İslam dünyasında katliamlar yapmıştır”

Tarih boyunca tanık olunan batı dünyasının İslam ve Hz. Muhammed (sav) düşmanlığının son günlerde alçaklığın en yüksek perdesinden tekrar tezahür ettiğini belirten Duyu,“Artık bu düşmanlık devlet politikalarından öteye geçmiş, kitleselleşmiştir. İslam düşmanı batı, tarih boyu İslam coğrafyasını işgal etmekle, katliamlar yapmakla, Müslümanlar için hayatı zindan etmişlerdir. İslam âleminin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini sömürmekle yetinmemiş bir de İslam`a ve O`nun kutsallarına periyodik olarak hakaret etmiş, hicvetmiş, hakir görmüştür. Son olarak Fransa`da yaşananlar, gelinen nokta itibarıyla İslamofobiye sebep değil bilakis görülmek istenmeyen gerçekleştirilmiş tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir” dedi.

“Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur”

İfade özgürlüğü adı altında İslam`ın kutsallarına yapılan saldırıların hiçbir zaman cezalandırılmadığını belirten Duyu, “Bu hakaretlere müsamaha gösterilerek yapılan alçaklıklar ödüllendirilmiştir. Gelinen nokta itibarıyla batının zulüm furyası; İslam âleminincanlarına, ırzlarına, topraklarına, kutsallarına yapılan saldırılarla duyguları esir edilmiş iki Müslüman kardeşin isyanıyla duvara çarpmıştır. Kısacası Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur. Bunun sebepleri de sır değil batının kirli yüzünde, kanlı ellerinde, kara tarihinde mevcuttur. Fransa orta Afrika, Mali, Suriye, Irak ve birçok İslam beldesinde şu anda bile kan akıtmaktadır.Ama öyle görünüyor ki, batı yine büyük bir kibir ve aymazlıkla, gerçekleri görmek istemiyor, olayların sebeplerini tersyüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor” sözlerini kullandı.

“Küfür dergisi, haçlı zihniyetinin kodlarını taşıyor”

Ölümlerden ders çıkarmayan batının kâfirleşmiş haçlı zihniyetinin yine büyük bir alçaklıkla küfürlerini kusmaya devam ettiğini söyleyen Duyu, “Bu yaşananlara sebep olan necis küfür dergisi bir haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır.Yine bu dergi İslam`ın kutsallarını yeniden hicvederek saldırılarına devam edeceği küstahlığını göstermiştir. Bu esfeller yaptıkları ahlaksızca saldırılar ile İslam gençliğini tahrik etmeye devam etmektedirler. Bilinmeli ki ölümlü olaylarının tekerrür etmesi halinde bunun tek sorumlusu sorumsuz davrananlar olacaktır.Peki, tüm bu olanlarla beraber küfür sadece batının merkezi Fransa`da mı yaşanıyor. Hayır, zihin kodları batıyla paralellik arz eden, İslam topraklarında yaşayan hainler eliyle de dizayn ediliyor” diye konuştu.

“İslam`a ve İslam`ın kutsallarına yapılan hakaretlere sessiz kalmayacağız”

Türkiye`de yayın yapan bazı internet siteleri ve gazetelerin de Müslümanların kutsallarına saldırmayı kendilerine bir hak olarak gördüklerini ifade eden Duyu, “Fransa`da yayınlanan karikatürleri bu topraklarda büyük bir pespayelikle internet sayfalarına, gazete köşelerine taşıyanlar İslam gençliğinin sabrıyla uğraşmakla bam teline dokunuyorlar.Buradan tüm yetkin kurumlara çağrıda bulunarak bu ihaneti sergileyenler için ivedilikle hukuki süreci başlatmalarını bekliyoruz. Evet, küfrün tek millet olduğunu biliyoruz. Zihinleri batıda klonlanan kurum ve zevatlar, tehlikeli bir oyuna kalkıştıklarının farkında olmalıdırlar. Bizler her nerede olursa olsun İslam`a ve O`nun kutsallarına yapılan saldırıları kabul etmiyor, tel`in ediyoruz. Zulmün her çeşidine karşı sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz” diye konuştu.

Toplanan kalabalık yapılan açıklama sonrası olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir