• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
DİKA'nın 2 milyon destek vereceği toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında 4 ilde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) Bilgilendirme ve Uygulamalı KAYS Eğitimi Toplantısı bir otelin konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Batman Valisi Azmi Çelik, İl Genel Meclis Başkanı Emine Arslan, DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, Belediye, İl Özel İdareleri, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Su ve Kanalizasyon İdareleri ve Orman İşletme Müdürlüklerinde çalışan ilgili yetkililer katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Azmi Çelik, “Özel sektörün almış olduğu desteğe bakacak olursak yüzde 38 gibi bir orana sahip olduğunu ve dolayısıyla bu oranda da DİKA’yı oluşturan iller içerisinde birinci olduğunu görebiliyoruz. Bu tabi 2010-2014 arası verilerdir. 2014 yılında yüzde 30,2 ile Mardin’in birazcık gerisinde kalmışız. Çok iyi değil ama totalde özel sektör iyi iş çıkarmış, çok güzel projeler sunmuş ve en fazla kaynaktan faydalanmış. Fakat kamuya geldiğimizde bir takım sebeplerden dolayı proje sunamamışız. Dolayısıyla da kamunun kentsel altyapı, çevresel altyapı noktasında faydalanacak proje desteklerinden maalesef sonuncu olmuşuz. Ama önümüzdeki sene artık bu bizim için bir ödev. Bu ödevimize çok iyi çalışmamız ve artık proje sunma noktasındaki engelimiz de ortadan kalktığına göre Batman’ın sahip olduğu potansiyeli de iyi değerlendirmek suretiyle kendisine yakışır ölçüde kamu kurumlarımızın çok daha fazla ve etkili projeyle müracaat edeceğine inanıyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, projenin genel amacı hakkında bilgiler vererek, “Bu programdaki amaç, kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla bölgenin yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasıdır. Kentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının oluşturulması veya iyileştirilmesi hedefleniyor. Programın öncelikleri ise; içme-kullanma suyu, atıksu ve katı atık yönetiminin etkin bir şekilde yürütülmesinin sağlanması ve kentsel yaşam koşullarının ve sosyal alanların iyileştirilmesine yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve yeşil alanların oluşturulmasıdır.” diye konuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir