• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Beni öldürecekler hakkınızı helal edin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Ali Fidancı - Emrah Deniz / Doğruhaber / Diyarbakır Apo`yu ilah olarak kabul etmediği için PKK`liler, Kürt olduğu içinde Türk ırkçısı gardiyanlar tarafından hedef haline getirilerek ölümle tehdit edilen mahkûm Vahit Aslanhan`ın (30), geçen hafta telefonla aradığı ailesinden helallik aldığı ve kendisinin her an öldürülebileceğini söylediği iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Doğruhaber`e açıklamalarda bulunan Vahit Aslanhan`ın ablası AynurAslanhan,kardeşinin HDP sempatizanı olduğunu ancak hiçbir olayla ilişkisinin bulunmadığını belirterek kendisinin haksız yere cezaevine atıldığını söyledi.

APO`YU İLAH OLARAK KABUL ETMEDİĞİ  İÇİN DÖVÜLDÜ VE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Kardeşinin ilk yakalandığında Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde PKK`li militanların bulunduğu koğuşa bırakıldığını söyleyen abla Aynur Aslanhan, kardeşinin dindar olmasa bile inkârcı olmayan yapısının o ortamda kalmasına müsaade etmediğini, Apo`yu ilah olarak kabul etmediği içinde dövüldüğünü ve ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Aslanhan, “Kardeşim burada cezaevinde kalıyor.Kaldığı koğuşta ona Apo`nun kitapları veriliyor.Ben okumadım ancak onun söylediğine göre Apo kendini kitaplarında tanrı ilan ediyor ve peygambere hakaret ediyor.Kardeşimde bunu kabul etmiyor ve onlara ‘Ne yaparsanız yapın, ben Allah`ın varlığına inanıyorum, Allah`ı inkâr etmeyeceğim` diyerek karşı çıkıyor. Bu durumdan sonra kardeşimi sorun olarak görüyorlar. Hain ilan ediyorlar. Sıkıntılar artınca bir hücrede tek başına kalıyor. Ancak bu şekilde onlardan kurtulabiliyor.” diyerek kardeşinin Diyarbakır Cezaevi`nde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

KARDEŞİM YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULDU

Kardeşinin Diyarbakır`da yaşadığı sıkıntıdan kurtulmak için sevkini istediğini ve bu sevkten sonra Gümüşhane`ye sevk edildiğini belirten abla Aynur Aslanhan, kardeşinin yağmurdan kaçarken doluya tutulduğunu, gittiği yerde de başının Türk ırkçıları ile belaya girdiğini söyledi.

Gümüşhane`de de gardiyanların sürekli kendisine sorun çıkardığını ve PKK`lilerin yanına gitmediği için onu tek kalmış görerek defalarca kendisine topluca işkence yaptıklarını iddia eden abla Aynur Aslanhan,“Gardiyanlar bilerek tahrik edici konuşuyorlar.Hakaretler, aşağılayıcı konuşmalar… Kürt olduğu için aşağılıyor ve açıkça ırkçılık yapmaya itiyorlar. Sanki bu tavırlarıyla onu PKK`lilerin koğuşuna gitmek için adeta zorluyorlar. Sahipsiz gördükleri için ezmeye kalkıyorlar.” şeklinde konuştu.

KARDEŞİMİ HER GÜN DAYAK VE İŞKENCEDEN GEÇİRİYORLAR

Kardeşinin kendisini muhafaza etmek ve uğradığı zulümlerden kurtulmak için elinden geleni yaptığını ancak her seferinde daha kötü bir ortama düştüğünü belirten abla Aynur Aslanhan, kardeşine yapılan haksızlıklar yetmezmiş gibi bir de sürekli olarak sürgün edildiğini söyledi. Son olarak kardeşinin Kırıkkale Hacılar F tipi Kapalı Cezaevi`ne gönderildiğini belirten Aynur Aslanhan, kardeşinin bu cezaevine infaz edilmek için gönderildiğini, kardeşinin gittiği günden bu yana her gün dayak ve işkenceden geçirildiğini iddia etti.

KARDEŞİME BİR ŞEY OLURSA FAİL DEVLET OLACAKTIR

Son olarak 31 Aralık gecesi kendisinin çok feci bir şekilde dövüldüğünü ve ölmek üzere iken bırakıldığını belirten abla Aynur Aslanhan, “Kardeşimi neredeyse öldüreceklermiş. Kendisi geçen gün evi telefonlaaradığında ağlayarak kardeşime ‘Beni öldürecekler. Hakkınızı helal edin.` demiş ve telefonu kapanmış. Kardeşimin başına bir şey gelmesi durumunda bunun faili devlettir. O cezaevindeki müdüründen tutunda gardiyanlarına kadar herkes faili olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İDARE İLE KONUŞMAMIZA RAĞMEN DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI

Şu an tutuklu bulunduğu Kırıkkale Hacılar F Tipi Kapalı Cezaevi`ningardiyanlarının sürekli olarak kendisine işkence ettiğini ve kendisine ‘Ya senin infazını yakacağızya da senin ölünü buradan çıkaracağız.` dediklerini iddia eden abla Aynur Aslanhan, “Bunlar kardeşime sırf Kürtolduğu için işkence yapıyorlar.Kardeşim Gümüşhane`de iken de aynı durum söz konusu idi ve gidip idare ile konuşmamıza rağmen değişen bir şey olmadı. Burada da gidip konuşsak bile değişen bir şey olmayacak. Yetkililerden bu konuya acil bir çözüm bekliyorum.” dedi.

BDP VE OSMAN BAYDAMİR BİZİMLE HİÇ İLGİLENMEDİ

Kardeşinin başına gelenler için defalarca BDP`li yetkililer ve zamanın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşmeye gittiğini söyleyen kardeş Murat Aslanhanise görüşmelerden hiçbir sonuç çıkmadığını ve kendilerinin sahiplenilmediğini söyledi. Kardeşim onlar gibi düşünmediği için bunu bize reva görüyorlar.” diye konuştu.Murat Aslanhan, “Belediyeye defalarca gitmemize rağmen Baydemir hiçbir şekilde bizimle muhatap olmadı. 2 yıl boyunca uğraştık ama boş.Kardeşimin can güvenliği yok, dedik.Basına duyuralım, belki vazgeçerler dedik. Oralı bile olmadılar. Hatta basına verilmesi için bile yardım etmediler. Bunun tek sebebi var. O da kardeşim onlar gibi düşünmediği, ateistolmadığı için bunu bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.

KARDEŞİM GARDİYANLAR TARAFINDA ASILARAK İDAM EDİLMİŞ

Kardeşi Mehmet Aslanhan`ın da 2000 yılında Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi`nde PKK`lilerin koğuşunda kaldığı dönemlerde tahliye olmasına 2 gün kala asılarak öldürüldüğünü söyleyen Murat Aslanhan, “İlk önce kendisini astığını söylediler. Ancak sonradan duyduk, gardiyanlar tarafında asılarak adeta idam edilmiş. Bu olayın üzerini de öylece kapattılar.” iddiasında bulundu.

Vahit Aslanhan; 30 yaşlarında 2007 yıllında içeriye giriyor;12 yıl ceza almış. Şu an Kırıkkale F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu C / 13 Koğuşu`nda bulunuyor.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ TELEFONA CEVAP VERMEDİ

Öte yandan iddiaları sormak üzere Vahit Aslanhan`ın kaldığı Kırıkkale F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürünü aradık. Ancak tüm ısrarlarımıza rağmen cezaevi müdürü telefonlarımıza cevap vermedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir