• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Sağlık çalışanları maaş alamadı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bin 200`e yakın temizlik, güvenlik ve otomasyon işçisi, maaşlarını alamadıklarını iddia etti.

“Ayın 15`i olmasına rağmen maaşlarımız halen yatırılmadı”

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron şirketlerine bağlı olarak temizlik, güvenlik ve otomasyon görevinde çalışan yaklaşık bin 200 işçi, maaşlarının her ayın biri ile 5'i arasında yatırılması gerekirken ayın 15`i olmasına rağmen halen yatırılmadığını iddia etti.

 “Yol parası için bile borç alıyoruz”

İsimlerinin belirtilmesini istemeyen bazı işçiler, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Yol parası için bile borç alıyoruz. Kiralarımızı, kredi kartı borçlarımızı yatıramadık. Biz sadece hakkımız olan parayı istiyoruz. Evimize ekmek götüremez duruma geldik” diyerek sıkıntılarını anlattılar.

“Çok perişanız çaresiz kaldık”

Hastanede görevleri dışında çalıştırıldıklarını da iddia eden işçiler, temizlik dışında her işi yaptıklarını, zor koşullara rağmen bir de maaşlarının ödenmemesinin canlarına tak ettiğini söylediler.

İşçiler, “Her gün evde kavga var çocuklarımıza süt alamıyoruz. Bize verilen asgari ücret ama kendileri 10 bin TL maaş alıyorlar. Çok perişanız çaresiz kaldık. Hiç kimse bize sahip çıkmıyor hastane yetkilileri bu konuda duyarsız. Oysaki hastanenin tüm yükünü asgari ücretliler çekiyor. Aynı zamanda çocuklarımızı okula gönderirken parasız gönderiyoruz. Anlatmakla bitiremediğimiz sorunlarımız var hiç bizi düşünmüyorlar çok zor durumdayız, geçinemiyoruz” diyerek adeta isyan ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir