• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kutsallarımıza yapılan hakaretler tüm insanlığa yapılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin Hz. Muhammed`e (S.A.V) yönelik karikatür yayımlamasına tepkiler dinmiyor.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, konu ile ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Charlie Hebdo`nun yaptığı hakaretin tüm insanlığa karşı yapılmış olduğunu söyleyen Ünsal, tüm duyarlı Müslümanların, Hz. Peygamber`e yapılan hakaretle ilgili tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.

“Charlie Hebdo gibi figüranlar düşmanlıklarında başarıya ulaşamayacaklar”

Peygamber Efendimize tarih boyunca çeşitli şekillerde düşmanlık yapıldığını belirten Ünsal, “Charlie Hebdo`nun düşmanlığı yeni bir düşmanlık değildir. Bundan önce de bazı ülkeler yayınladıkları karikatürlerle Peygamber`imize hakaretlerde bulunmuşlardır. Bu, Ebu Cehil, Ebu Leheb ve torunlarından gelen bir düşmanlıktır. Ebu Cehil gibiler düşmanlıklarında başarıya ulaşamadığı gibi Charlie Hebdo gibi figüranlar da ulaşamayacaklardır.” dedi.

“Bu oyuna alet olan basın-yayın organları Müslümanlardan özür dilemeli”

“Ülkemizde kendilerine Müslüman diyen bazı yayın organlarının da bu oyuna alet edilmesi kabul edilecek durum değildir.” diyen Ünsal, söz konusu basın-yayın kuruluşlarının Müslümanlardan özür dilemesini istedi.

“İslam`ın kutsallarına yapılan saldırılar Müslümanların ihtilafından kaynaklanıyor”

İslam dininin kutsallarına yapılan bu tür saldırıların, Müslümanların içinde bulunduğu ihtilaftan kaynaklandığına dikkat çeken Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Allah`ın Resulü âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Burada açık ve net olan ifade, onun, örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğudur. O, insanlığa kurtuluş ve huzur getirdi, insanlık onun sayesinde cehaletten ve zulümden kurtuldu. Başta Charlie Hebdo olmak üzere onun gibi bu oyuna alet olan figüranları kınıyorum. Onlar, Peygamber Efendimize karşı düşmanlıkta hiçbir zaman başarıya ulaşamamışlar ve ulaşamayacaklardır. Geçmişte ve bugün kutsallarımıza yapılan hakaretler bütün İslam âlemine ve bütün insanlığa yapılmıştır. Bunların, bu şekilde ileriye gitmesi Müslümanların dağınıklığından, ihtilafından kaynaklanıyor. Müslümanlar bir arada olmadığı için İslam düşmanları bunu fırsat bilerek her fırsatta hakaret ediyorlar. Müslümanların yapması gereken bilinçli bir şekilde tepki göstermektir.” (Hamza Adiyaman-İLKHA)

     

Bu haberler de ilginizi çekebilir