• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
"Peygamber'e hakaret kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam coğrafyasında milyonlarca Müslümanı katleden Emperyalist ve Siyonist İsrail devleti ile kendi topraklarında bunların emirlerini yerine getirmek için gayret gösteren yöneticilerin, Charlie Hebdo saldırısının ardından Demokrasi ve İnsan Hakları Savunucusu kesilmesine birçok kesimden tepki aldı.

Charlie Hebdo ve benzeri dergilerin ifade özgürlüğü adı altında İslam’ın kutsal değerlerine ve Hz. Muhammed’e hakaret ettiklerini ve bu hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Diyarbakırlı esnaflar, Bu tür hakaretlerin İslam’a olan tahammülsüzlükten kaynaklandığını belirttiler.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Diyarbakırlı esnaflar, İslam dünyasının bu tür hakaretlere karşı birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği görüşünde birleştiler.

“Hakaretlerin vebali hepimizin boynundadır”

Bu tür hakaretlerin yıllar önce yine yaşandığını ve Batı’nın bu tür olayları alışkanlık haline getirdiğini belirten Huzurevleri esnaflarından Sinan Kılıç, “Peygamber Efendimize intihar süsü verip, başının üstünde de bomba çizerek hakaret edici karikatürler çizenler ona hakaret ediyorlar. Yıllar önce yaptıkları hakaretten dolayı uyarıldılar. Ama yine de hakaret etmeye devam ediyorlar. Biz Müslümanlar olarak insanların değerlerine saygı duyuyoruz. Onlar da bizim değer yargılarımıza saygılı olmaları lazım. Biz çocuklarımıza İsa ve Musa isimlerini veriyoruz. O Peygamberlere saygılı davranıyoruz. Onların da bizim peygamberimize saygılı olmaları lazımdır. 12 kişinin öldürüldüğünü söylüyorlar. Ama Arakan, Myanmar, Burma ve aklımıza gelmeyen birçok yerde 12 milyon kişinin öldürülmesine de ses çıkarmadılar. Müslümanların Peygamberine karşı nasıl olur da bu derece hakaret dolu karikatür yayınlıyorlar? İslam ümmetti bunlara karşı nasıl sesiz kalabiliyor? Bunu okuyan herkes mahşer günü bunun hesabını verecektir” dedi.

“Küçük çocuklar katledilirken kimse sesini çıkarmadı”

Laik olan ülkelerde bu tür hakaretlerin sürekli yaşandığını belirten Kılıç, “Ben vatandaş olarak bunları kınıyorum. Türkiye’nin yöneticileri Fransa’ya gidip olayları kınıyor. Ama hemen başucumuzda yıllarca yapılan katliamlar var. Bir gün Myanmar, Burma ve Arakan için herhangi bir açıklama yapmadılar. Budistler, küçücük çocukları astılar. Küçük çocuklar katledilirken, bu kadar gazeteler, televizyonlar ve insanlar neden seslerini çıkarmadılar. İslam ümmetinin uyanması lazım. Türkiye’deki 70 milyon insanın uyanması ve kendine gelmesi lazım. Sonuçta Peygamber Efendimize yapılan hakaretler var. Ailemize yapılan bir hakarette nasıl tepki veriyorsak, Peygamber Efendimize yapılan hakarete de en az o kadar tepki vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Bunlar ifade özgürlüğü değil, hakarettir”

En kutsal değerlerimiz olan Hz. Muhammed (S.A.V)’e yapılan karikatürü kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Berber işletmecisi İhsan Oflaz, “Bu yanlış tüm Müslümanlara yapılmıştır. Böyle bir ifade özgürlüğü kabul edilecek gibi değil bu karaktersizliktir iki yüzlülüktür ve hakarettir.  Bu durum akla hayale sığmaz, bizim değerlerimize saldırılıp Müslümanların sabrını zorlamak isteyen sizler, hem Müslümanları sömürün hem de katledin. Myanmar’da yapılan zulme kimse tepki göstermedi. Bu yürüyüş düzenleyenler kendi geçmişlerine baksınlar o kadar insanları katlettiler. Fransa’da öldürülenlerden sonra saldırıya karşı tepki gösterenler asıl kendileri zalim oldukları bilmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

“Kesinlikle kabul edilecek bir durum değil”

Yapılan haksızlığın açık bir şekilde ortada olduğunu ve düşünce özgürlüğü adı altında Peygamberimize karşı hakaretlerde bulunulduğunu ifade eden Terzi esnafı Cumali Kılıç, “Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü peygamber iki cihan güneşidir. Son peygamberimizdir ona yapılmış olan hakaret İslam ümmetine yapılmış hakarettir. Kesinlikle kabul edilecek bir durum değil bu kınıyorum. Daha önce bu bölgede Danimarka’da yapılan hakarete karşı büyük bir tepki gösterilmişti. Müslümanların birleşmesi ile inşallah bir daha tepkimizi ortaya koymaya hazırız. Bu emperyalist güçlerin şimdiye kadar yapmış oldukları zulmü kimse görmüyor. Kendileri Fransa da yapılan saldırıyı sanki kendileri tek zulüm görmüş görmeleri iyi yüzlülüktür. Buna her zaman karşı duracağız” sözlerini kullandı.

“Terör devletlerinin terörü kınaması tezattır”

Müslümanlar olarak Hz. Muhammed (sav)’e yapılan hakareti kabullenmeyeceklerini belirten Toptancılar esnafı Ammar A, “Müslümanların rehber gördüğü son peygambere yapılan hakaretin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bunu kesinlikle kabul edemeyiz. Gerek İslami bir düşünceye sahip olsun, gerek başka bir düşünceye sahip olsun bu hiçbir şekilde yapılamaz. Ortada büyük bir tezat var. Bir terör lideri olan Netanyahu’nun o Fransa’daki yürüyüşte olması başlı başına büyük bir muammadır. O kadar Müslüman öldü. Orta doğuya bakalım o kadar Müslüman ölüyor. Bütün dünya susuyor. 12 milyon Müslüman katledildi ama 12 kişi öldü Avrupa ayağa kalktı bu kabullenecek bir durum değil” diye konuştu. (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir