• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Cumhuriyet gazetesi, şer odaklarının Türkiye şubesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Paris`teki Charlie Hebdo dergisi baskınından sonra Cumhuriyet gazetesinin söz konusu derginin kapağını köşe yazarları aracılığıyla yayımlamasına düzenlediği basın açıklaması ile sert tepki gösterdi.

“Kime hizmet ettikleri ortada”

Charlie Hebdo dergisinin tartışmalı kapağının Cumhuriyet gazetesi tarafından kullanılmasının son derece manidar olduğunu ve bu davranışın Türkiye`yi yeniden kaosa sokmaya çalışan bir zihniyetin tezahürü olduğunu söyleyen Şeker, “Söz konusu gazete, daha önce İslam dininin kutsallarıyla alay etme cüretini göstermiş bu dergiye sahip çıkarak şer odaklarının Türkiye şubelerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin yüzde 99`u Müslüman olan Türkiye halkının değerleriyle adeta dalga geçtiğini söyleyen Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet gazetesi, Charlie Hebdo dergisinin 4 sayfalık seçkisini yayımladığını ve uzun süren istişareler ile tartışmalı kapağı seçki kısmında yayımlamadığını duyuruyor. Ancak yazarları olan Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan`ın köşelerinde bu kapaklar yer alıyor. Sormazlar mı adama, söz konusu köşeler gazeteye ait değil mi? Yoksa bu köşeler bilginiz dışında mı yayınlandı? Kime hizmet ettiğiniz apaçık ortadadır.”

Paris`teki saldırının ardından özellikle Türkiye`de İslam`a olan alerjilerini kusan birçok gazeteci ve siyasiyi hayret ile izlediklerini söyleyen Şeker, “Bu kadar terör karşıtı olan  ve insanlığın yanında duran bu arkadaşlara sormak lazım: Ortadoğu`da ve Filistin`de yaşanan insanlık suçlarını, aleni terörü bir kez bile kınamak aklınızdan geçmedi mi?, yoksa iplerinizi elinde tutanlardan mı korkup da bu insanlık suçunu lanetleyemediniz?” dedi.  (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir