• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Engelli çocuklar bitkiyle rehabilite ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı bulunan Botanik Bahçesi eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen, “Engelsiz Doğa Projesi” ile engelli öğrenciler toprakla rehabilite edilerek, sorumluluk duyguları özgüven ve arkadaşlık ilişkilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Otistik ve hafif derecede zihinsel engelli 80 kişilik öğrenci grubuna, Botanik Bahçesi gezdirilerek bitkiler tanıtılırken, öğrenciler arasında istekli olan 30 öğrenciye sulama, budama, yabancı ot temizliği gibi konuları içeren bitki bakımı hakkında bilgi verilerek, uygulama çalışmaları yapıldı.

Öğrencilerin kendilerinin tasarladığı, süs bitkileri bahçesi kurulup, bu alanda lale ekimi yaptırılan ve haziran ayına kadar sürecek proje çerçevesinde öğrenciler, bir süre içerisinde atık malzemelerden saksılar oluşturup, okul içerisinde süs bitkisi yetiştirecek, küçük çaplı herbaryum oluşturulacak ve doğa gezileri düzenleneceği belirtildi.

Ekim ayı içerisinde hayata geçirilen projenin verimli geçtiğini belirten okul yöneticileri, “Yapılan çalışmalar sonucunda çocuklar daha sakin, toprakla daha fazla ilgilenmeye başladılar, sahiplenme duyguları gelişti ve arkadaş ilişkileri arttı. Oluşturulan doğa sınıfı ve süs bitkileri bahçesiyle bu projenin önümüzdeki dönemde sürekliliğinin sağlanacağına inanıyoruz.”değerlendirmesini yaptılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir