• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...

Mersin`de yeni açılacak bir restorandın alacağı 16 kişilik işçi kadrosu için 100 kişi İŞKUR`a başvuru yaptı. Başvuranlar arasından seçilen 16 kişinin bir dizi eğitimden geçirildikten sonra işe başlayacağı belirtildi.

Bir restorandın 16 kişilik işçi kadrosuna 100 kişinin başvuru yapması istihdam sorununun güncelliğini koruduğunu gösterdi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, yeni açılacak olan bir restorandın aşçı, aşçı yardımcısı, garson ve bulaşıkçı ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan 100 kişilik başvuru arasından 16 kişiyi belirledi. Seçilenlere Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü`nde, meslek danışmanları tarafından eğitimi verileceği belirtildi.

Mersin İŞKUR Müdürü Mustafa Kutlu, işgücü piyasasında faaliyet gösteren firmalarda olduğu gibi yeni açılan işyerlerine de kurum faaliyetlerini tanıtmaya ve işverenlerin personel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini, amaçlarının ise İŞKUR`un özel sektöre yönelik maliyetlerini düşürecek, etkin hizmet paketi sunmak olduğunu ifade etti. (İLKHA)